yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Falafelsalade

| 1 reactie

Yummie! Ik had zin in een salade, dat had ik ook al een tijdje niet gegeten. Ik vind het vaak zonde om allemaal boodschappen te kopen voor een salade. Vaak gebruik je maar een beetje voor in de salade en de rest blijft dan over. Omdat ik alleen at besloot ik om dan maar de koelkast leeg te eten. Ik werd daar heel blij van want deze heerlijke falafelsalade kwam er uit voort!
foto 2 (17)
Eigenlijk is heet heel erg makkelijk want je doet alle ingrediënten op een bord hihi. Toch zal ik het voor jullie even uitschrijven :)!

• Doe de salade op een bord
• Snijd de komkommer in kwartjes en leg die op de salade
• Doe de geraspte wortel, mais en de kidneybonen er ook bij
• Bak in een koekenpan de falafel
• In de oven leg je het pitabroodje
• In een kom meng je de yoghurt, de munt, de sinaasappelsap & peper
• Haal het pitabroodje uit de oven (na ongeveer 4 minuten) en snijd in puntjes
• De falafel moet goed bruin zijn & warm!!

Smakelijk etennnnnn!!!
Oefff dit was echt waar ik zin in had en door de sinaasappel ook lekker fris 🙂
+ weinig afwas!

Boodschappenlijstje:
• 6 falafelballetjes
• 1 groot pitabroodje (ik had speltpita’s)
• Gemengde sla (ik had die met bladspinazie, lekker!)
• half blikje mais
• half blikje kidneybonen
• 4 eetlepels Griekse yoghurt
• 6 blaadjes munt
• sap van een halve sinaasappel
• partje 
sinaasappel ter decoratie
• wat geraspte wortels
• peper

Eén reactie

  1. I love falafel!! Heerlijk receptje Yoka.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.