yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Een moot zalm en noodles

| Geen reacties

Ah, ik ben zo blij met mijn bordjes uit Porto! Zo leuk, gekocht op de markt voor echt 2 euro per stuk geloof ik!
Maar goed, ik had een heel simpel maar lekker gerecht gemaakt namelijk: Noodles met groenten en zalm!

Dit vind ik altijd leuk om te maken omdat ik dan, zoals ik al vaker heb verteld, de koelkast opentrek en vanuit daar een gerechtje maak. Dan kijk ik wel groenten wij nog hebben en verwerk ik dat in mijn eten.

Zo ontstond ook dit receptje, geen vooropgesteld plan…. gewoon maken en dan zien of het lekker is 😉

FullSizeRender 6
Zoals ik al zei, het is simpel! Niet een mega smaaksensatie, dat hoeft natuurlijk ook niet, maar wel echt heel lekker!!!!

• Snijd de rode ui, het teentje knoflook en de gember zo fijn mogelijk en bak in de koekenpan met wat olie op laag vuur
• De uitjes mogen wat zacht/glazig worden
• Voeg vervolgens de spaanse peper toe
• Snijd de paprika en de champignons en voeg ze toe
• Ondertussen bak je de moten zalm in een andere koekenpan, kruid ze even met peper & zout
• Als de champignons een beetje zacht zijn, voeg je tot slot de preiringen toe! Was dit wel goed, want er zit vaak nog zand tussen. Ik haal altijd eerst het buitenste blad eraf en snijd er dan ringen van. De eerst 2cm gooi ik weg
• Zet een pan met water op en zodra het kookt kun je er de noodles in doen (ongeveer 5 minuten laten koken)
• Als de noodles klaar zijn giet je ze af en doe je ze bij de groenten
• Nu kun je de sojasaus erbij doen, even husselen en opdienen maar!
• Wat verse koriander er bovenop, als je dat lekker vindt..
• Tot slot de moot zalm!
• Smakelijk etennnnnnn!!!!!!

Dit maken wij redelijk vaak, elke keer weer met andere groenten. Hier kun je eindeloos mee blijven variëren.

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

• 2 moten zalm
• 100 gram ongekookte noodles
• 5 gram gember
• 1 teentje knoflook
• 3/4 spaans pepertje
• 200 gram kastanje champignons
• 2 pretstronken
• 1 rode paprika
• verse koriander
• 20 ml sojasaus

Wat is jouw lievelings noodles-gerecht? Ik ben benieuwd!!
Eerder maakte ik al eens deze en ook deze is aan te raden!

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.