yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Een engeltje die over je tong piest -> Open lasagne

| 2 reacties

Alsof er een engeltje over je tong piest…. HEERLIJK!
Dit gerecht staat echt in mijn top 5 van lekkerste gerechten! Ik verplicht jullie gewoon om dit ooit eens in je leven te maken, het is echt ver-ruk-ke-lijk!
foto (29)

Hoe maak je dit heerlijke gerecht? Dat ga ik je nu uitleggen 🙂
• Zet een grote pan met water op
• Snijd een ui klein en doe in een koekenpan samen met wat olijfolie
• Doe in een andere kleine koekenpan de (vegetarische)gehakt en bak deze bruin
• Wanneer de ui wat glazig ziet, doe je er een fijn gesneden knoflookteen bij en 250 gram verse spinazie
• Wanneer de spinazie is geslonken doe je er tomatensaus bij (naturel, dus niet met allerlei kruiden) en roer je dit door. Voeg peper en zout toe
• Zodra het water kookt, snijd je de verse lasagnebladen een keer door de helft, in de lengte, zodat je dikke korte slierten krijgt. Kook dit ongeveer 4 minuten
• Als de lasagnebladen zacht zijn, giet je ze af
• Nu ga je het bord opmaken:
• Ik begon met twee slierten lasagne, daarop de tomatensaus, daarover wat gehakt, en tot slot ricotta & pesto vervolgens herhaal je dit nog twee keer.
• Ik koos er voor om de eerste laag de lasagne horizontaal te leggen, de tweede laag verticaal en de derde laag weer horizontaal. Een beetje rommelig, maar daar houd ik wel van.

OOOOH ben zo benieuwd of jullie dit net zo lekker vinden als ik! Het komt ook door de ricotta, dat is zo lekker zacht en mmmmm LOVE IT!
Mijn vriend heeft twee keer opgeschept, hij vond het ook ongelofelijk lekker.

Boodschappenlijstje:
• Een 1/2 pakje verse lasagnebladen
• 250 gram verse spinazie
• 500ml tomatensaus
• 250 gram (vegetarisch)gehakt
• bakje ricotta
• verse pesto
• ui
• teentje knoflook
• peper & zout
• flesje witte wijn :)!!!

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.