yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Couscous met falafel en Griekse yoghurt

| Geen reacties

Na een pittige werkweek even mijn gedachten verzetten door een lekkere couscoussalade met falafel te maken! Dit gerecht was supersnel klaar en smaakte erg goed..! Ook ziet het er leuk uit, het oog wilt natuurlijk ook iets 😉

image

• Baan de falafel in een koekenpan met wat olie
• Zet de waterkoker aan en bereid de couscous zoals op de verpakking staat (ik deed er een 1/4 bouillonblokje bij)
• Maak van de Griekse yoghurt, sinaasappelsap, munt, komkommer en knoflook een sausje
• Snijd de komkommer en paprika in stukjes
• In een kom doe je de veldsla, hierop de mais, de paprika en komkommer en natuurlijk de couscous
• Als de falafel warm en bruin is, leg je deze er ook op!
• Wat verse munt en peper & zout
• En eventueel wat alfalfa erbij
• Partje sinaasappel ter garnering en klaar ben je!!
• Het sausje serveerde ik apart, dat is altijd naar eigen smaak

Mmm dit smaakt lekker en het is erg vullend! Mijn lover was ook enthousiast, dat is natuurlijk niet geheel onbelangrijk!
Als jij dit leest ben ik lekker een weekend in Amsterdam, een boel leuke koffie- en eettentjes bekijken en uitproberen. Dat is tenslotte hetgeen ik het liefst doe: ETEN!

Fijn weekend allemaal 🙂

Boodschappenlijstje 2 personen: 

• Bakje falafel
• 100 gram onbereidde couscous (ik nam speltcouscous)
• 1/4 blokje groentenboullion
• 200ml Griekse yoghurt
• 100 gram komkommer voor in de salade
• 40 gram komkommer voor door de Griekse yoghurt
• 1/4 sinaasappel(sap en rasp)
• 1 rode paprika
• blikje mais
• 30 gram veldsla

• knoflookteentje
• verse munt naar smaak
• peper & zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.