yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Couscous met abrikozen, erwtjes, munt en geitenkaas

| Geen reacties

Dit recept vond ik zelf echt een lente- en/of zomerrecept. Dus wanneer het zonnetje weer gaat schijnen, is dit zeker een optie!

Omdat couscous een heel simpel te bereiden gerecht is, kun je dit ten allen tijden (als de zon schijnt) maken 😉 De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik dit gerecht heb gevonden op de site van de Albert Heijn.

FullSizeRender (3)
• Kook de couscous volgens de bereidingswijze van het pak, voeg hier de kurkuma en komijnpoeder aan toe
• Snijd de abrikozen in kleine stukjes
• Kook de erwtjes in een pannetje met kokend water
• Zodra de couscous geweld is, maak je het met een vork los
• In een grote kom doe je wat rucola, hierop de couscous, abrikozen en de ertwtjes
• Hussel dit door elkaar
• Nu brokkel je de geitenkaas erover
• Tot slot wat limoensap en een beetje peper (en naar smaak zout…)
• Eet smakelijk!!!!

Als het teveel is, kun je het ook heel erg lekker de volgende dag koud eten als salade. Je kunt er dan eventueel nog wat extra sla doorheen doen.

Boodschappenlijstje voor 2 personen:
• 100 gram ongekookte couscous
• 1 zakje verse erwtjes (van de Albert Heijn)
• Gedroogde abrikozen naar wens (ik deed twee handjes)
• 1 theelepel kurkuma
• 1/2 theelepel komijnpoeder
• wat rucola
• limoensap van een halve limoen
• 50 gram verse geitenkaas

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.