yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Courgettesoep met mascarpone

| Geen reacties

HALLO! Het is weer maandag en alweer midden augustus…. Ik ben zoals jullie weten net terug van vakantie en moest vandaag werken dus ik wilde een simpele maaltijd maken. Ik besloot om een lekkere courgettesoep te maken, altijd goed!
Ik deed er behalve mascarpone, nog iets lekkers door.. ben je benieuwd wat? Lees dan snel verder..
foto (12)
Om deze pan met soep te maken ga je als volgt te werk:
• Snipper een rode ui, 1 grote teen knoflook en een half pepertje
• Zet een soeppan op het vuur met wat olijfolie en zodra de olie goed heet is, gooi je de ui, knoflook en het pepertje erbij
• Snijd 1,5 courgette in stukjes, niet te dik maar hoeft ook niet heel precies want je gaat er op het laatst toch met de staafmixer door. Maar door ze wat dunner te snijden, zijn ze sneller zacht en kun je dus eerder staafmixen
• Voeg de courgette stukjes in de pan en bak het even aan
• Zet een waterkoker aan met 1,5 liter water, wanneer dit kook giet je dit bij de courgette
• Doe er 2 blokjes groentebouillon in
• Laat 15/20 minuten koken
• Ondertussen kun je alvast je brood snijden of de tafel dekken 😀
• Wanneer je merkt dat de courgette zacht wordt, haal je de pan van het vuur en ga je er met de staafmixer door
• Hierna voegde ik nog wat mascarpone toe (ik denk 30 gram) en roerde ik alles door
• Op het laatst strooide ik er pompoenpitten door, dit zorgt voor een extra bite en was dus een erg lekkere toevoeging
• Wij hadden er brood met zeezoutboter bij, lekkerrrrr!

Deze soep is lekker, maar wel erg simpel. Door de rode peper is hij een beetje pittig en daar houd ik van!!
Eet smakelijk!!

Volg mij ook op Facebook!

Posts die je misschien ook interessant vindt:
Courgettesoep met marscarpone

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.