Voor mijn vriendinnetjes kookte ik vanavond: Courgettepasta met tomatenroomsaus en garnalen.
Heel erg lekker, al zeg ik het zelf 😀
Mmm….
• 1 1/5 courgette met een kaasschaaf in plakjes snijden, dit op een stapeltje leggen en dan dunne sliertjes snijden. Leg dit op een bord even aan de kant
• Een teen knoflook zo klein mogelijk snijden en in een koekenpan met 1 1/5 eetlepel olijfolie doen
• Hier voeg je een half blik gepelde tomaten aan toe en 3 blaadjes verse basilicum
• Op een bakrooster met bakpapier leeg je kleine trostomaatjes neer en hier sprenkel je wat olijfolie op, ook deed ik er nog een teentje knoflook bij
• Zet dit in de oven op een lage stand
• Bij de tomaten en knoflook voeg je nu ongeveer 100 ml slagroom (ongeklopt DUH) en laat je mee pruttelen
• Doe peper en zout bij het sausje en laat even staan
• Ondertussen zet je een pan met water op
• In een andere koekenpan doe je grote garnalen (ongeveer 5/6 per persoon) en bak je in wat olijfolie
• Als het water kookt doe je de courgettesliertjes er in, ongeveer 2 minuutjes koken, anders wordt het te zacht en te papperig.
• Bij het sausje voeg je nu 3 theelepels tomatenpuree en je sausje is klaar. Proef het nog even om eventueel peper en/of zout toe te voegen
• Courgette slierten gooi je in een vergiet en leg je op een bord, druppel er wat olijfolie over
• Hier doe je de saus op en de garnalen
• De garnalen leg je er om heen
• Een blaadje basilicum erbij en een tomaatje (natuurlijk hadden wij iets meer tomaatjes, maar dat werd niet mooi op de foto hahaha)
• SMAKELIJK eten!!
Het was echt heul heul lekker en het verbaasde ons dat wij hierna echt genoeg hadden gegeten.
Jammie 🙂