yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Cookies

| 1 reactie

Zoals belooft het recept van deze heerlijke, fantastische chocolade koekjes. Ik maak ze ongeveer 2x per maand en ze zijn vaak iets TE snel op. Waarom? OMDAT ZE GEWELDIG ZIJN!
foto (6)

Wat heb je er allemaal voor nodig? Van het recept dat hieronder vermeld staat, maakte ik 9 flinke chocolade koeken. Heerlijk, ik vind het ook lekker als ze groot zijn in plaats van die mini koekjes.

• 75 gram boekweitmeel & 75 gram speltmeel in een kom doen
• Voeg hier 1/2 tl bakpoeder, 1/2 tl baksoda, 1/2 tl vanillesuiker en een snufje zeezout aan toe
• 100 gr kokosolie verwarmen in een steelpannetje
• Ondertussen in een andere kom 90 gram palmsuiker doen en 1 heel ei en 1 eigeel
• Wanneer de kokosolie vloeibaar is, voeg je dit toe aan bovenstaande (het suiker/ei mengsel) en roer je het goed door elkaar
• Nu wordt het tijd dat je de boekweit- en speltmeel langzaam door het suiker/ei mengsel husselt tot een egale substantie
• Nu nog de 100 gram pure chocolade (85%) in stukjes breken en er door heen doen. Ook zijn cranberries en walnoten erg lekker erin. Ik denk ook dat kokos lekker is, maar dat heb ik nog niet eerder geprobeerd
• Oven op gasovenstand 5 doen en een bakplaat bekleden met bakpapier
• Op het bakpapier maak je 9 of 12 (worden ze wel kleiner) evengrote koekjes en dan zet je ze ongeveer 12 minuten in de oven

LEKKER, echt smullen! Het is best een verantwoord koekje, maar dan moet je er niet teveel achter elkaar eten. Je kunt ze ongeveer 4/5 dagen bewaren in een afgesloten bakje. Bij mij is iedereen er echt fan van.
Als je niet per se een verantwoorde versie wil, dan kun je lekker chocolade van 72% nemen, dan worden ze iets zoeter en de chocolade zachter, maar voor mij is dat niet nodig want ik HOUD van pure chocolade.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en of je nog andere suggesties hebt om er in te doen 🙂 Fijne avond!

Boodschappenlijstje voor 9 grote koeken:
• 75 gram boekweitmeel
• 75 gram speltmeel
• 1/2 tl bakpoeder
• 1/2 tl baksoda
• 1/2 tl vanillesuiker
• 100 gram kokosolie
• 90 gram palmsuiker
• 1 heel ei en nog 1 eidooier
• 100 gram pure chocolade (85%)
• snufje zeezout

Eén reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.