yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Chili con VEGAcarne

| 1 reactie

Een feestje op het bord EN in je mond! Mmm, heerlijk gegeten. Alhoewel dit niet een gerecht is die ik HEEL smakelijk kon fotograferen…. ik heb mijn best gedaan 😉
Vroeger maakte mijn moeder dit regelmatig voor ons, toen was ik er eigenlijk niet heel erg dol op, maar ik vond het zeker niet ‘vies’. Toch deed mijn moeder iets goed, want sinds ik op kamers ging wonen had ik soms ineens heel erg veel zin in deze chili con/sin carne. Dit is er zo ingeslopen dat ik best regelmatig mijn eigen chili con VEGAcarne maak!

Wil je weten hoe jij dit smaakvolle receptje maakt?

foto (47)

• Kook de rijst volgens de verpakking
• Snijd de rode ui in stukjes en bak in kokosolie (of olijfolie)
• Voeg hier de vegetarische gehakt aan toe en de champignons, bak dit even aan
• Vervolgens kun je de kidneybonen, mais en de paprika toevoegen
• Nu is het tijd voor het kruiden, mijn favoriete item!!!
• Voeg nootmuskaat, knoflook-, paprika-, cayenne-, komijn- en korianderpoeder toe. Proef veel tussendoor, want de hoeveelheid is altijd weer erg persoonlijk
• Vergeet de tomatenblokjes er niet bij te doen
• Breng het op smaak met peper en zout en eventueel nog wat extra kruiden
• Alles op het bord en lekker eten!

Eet smakelijk allemaal 🙂

Ik ben heel benieuwd hoe JIJ je chili con/sin carne maakt?

Boodschappenlijstje voor 2 personen:
• 200 gram vegetarische gehakt

• 100 gram ongekookte zilvervlies rijst
• 100 gram groene paprika
• 240 gram kidneybonen (uitlek gewicht)
• 140 gram mais
• 200 gram kastanjechampignons
• 400 ml tomatenblokjes
• nootmuskaat
• komijnpoeder
• korianderpoeder
• paprikapoeder
• cayennepoeder
• knoflookpoeder

• peper & zout
• kokosolie

Eén reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.