yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Bulgur TO GO!

| Geen reacties

Mijn lievelingsproduct van de afgelopen weken is zeker te weten bulgur. Ik vind dat zo lekker en je kunt er zoveel mee. Voor vandaag laat ik jullie een recept zien van een simpele, voedzame bulgur die je mee kunt nemen voor onderweg.

foto (1)

Soms heb je van die dagen dat je niet precies weet; of je te eten krijgt, wanneer het eten er is en laat staan wat het is! Vandaar dat het soms handig is om zelf wat mee te nemen. Toen wij laatst gingen kamperen had ik voor twee personen bulgur gemaakt en het was echt zooooo lekker. Dit is dus een absolute aanrader !

• Bosui in ringetjes snijden (zeker 4 bosuien), kastanjechampignons in kwarten (ongeveer 12 stuks) en cherrytomaatjes door de helft snijden (ongeveer 10 stuks)
• Bosui verdelen over twee koekenpannen. De grote koekenpan is voor de bulgur en de kleine koekenpan voor de kastanjechampignons. Een lepel olijfolie in beide pannen en wanneer de olie heet is, doe je de bosui erbij
• In de grote pan voeg je nu twee koffiemokken met bulgur toe en dit roer je even
• In de kleine koekenpan voeg je de kastanjechampignons toe en laat je op een laag vuurtje een tijdje staan
• Bij de bulgur voeg je twee koffiemokken met lauw water toe, nu voeg je er ook een half groentenboullionblokje aan toe. Het vuur draai je nu laag en je doet een deksel op de pan, laat dit voor zeker 10 minuten zo staan
• Na 10 minuten roer je door de bulgur en voeg je de cherrytomaatjes toe + wat peper
• Hierna voeg je 2 flinke handen verse spinazie toe en roer je dit goed door
• Neem een hapje van je bulgur en proef goed of alles smaakt zoals je het had verwacht. Is het te flauw? Voeg dan zout toe, mag het wat pittiger, wat peper.. enz
• Als jij denkt dat hij is zoals je wilt, doe je er nog 2 flinke lepels hüttenkase door. Hierdoor wordt je bulgur net iets meer smeuïg van. Mocht je bij bovenstaand puntje nou zoiets hebben van: nee, zo moet hij blijven…. dan voeg je GEEN hüttenkase toe 😂

Tip: je kunt de hüttenkase ook vervangen door ricotta. Hüttenkase is een gezonder alternatief, maar met ricotta is het ook echt heerlijk.

Bereiden jullie wel eens bulgur? En zo ja, hoe maken jullie hem?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.