yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Bulgur met groentenspiesjes

| Geen reacties

Vandaag ging ik na mijn werk weer sporten en dus was ik pas na 20:00 uur thuis.

Na het sporten dus snel nog wat koken, ik was alleen dus dat was wat dat betreft makkelijk. Ik koos voor bulgur, gemakkelijk/snel te bereiden en gezond! Dit recept is dus voor één persoon!
foto (7)

• 4 vegetarische balletjes uit de vriezer of koelkast halen en even bakken in de pan zodat ze niet meer bevroren/heel koud zijn
• Een halve rode ui in stukjes snijden en in een eetlepel olijfolie bakken
• Ondertussen de paprika (1/4), de courgette (3 dikke plakken en die weer door de helft), en 4 kastanjechampignons in grove stukken snijden
• Nu een koffiemok met bulgur toevoegen aan de rode ui en even meebakken, hierna een even grote koffiemok gevuld met lauwwater toevoegen aan de bulgur en 1/4 van een groentenboullionblokje
• Ondertussen zet je de grill aan, als je die hebt, en rijg je de spiesjes, je doet de 4 balletjes door midden
• Bij de bulgur doe je nu een half blik gepelde tomaten en je zet het vuur laag en de bulgur dek je af met een deksel (laat 10 minuten pruttelen)
• Wanneer de grillpan/grillplaat goed heet is, doe je de spiesjes met een kwastje insmeren met een beetje olijfolie en peper en leg je ze in de grillpan of tussen de grillplaat en laat je ze 3 minuten liggen (bij de pan draai je ze nu om)
• De bulgur is ondertussen klaar en hier doe je 3 bolletjes mozzarella door en wat verse basilicum
• De spiesjes leg je op de bulgur en smullen maar 😍

Ik maakte 4 spiesjes voor mezelf en kreeg het makkelijk op 😁 wat hebben jullie gegeten? Morgen is het woensdag en dat betekend : Inspired Wednesday!

Dus kom maar op met jullie goede ideeën!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.