yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Bospaddenstoelensoep

| Geen reacties

Ik had zo’n zin in soep !! Maar wilde eens wat anders dan mijn standaard soepjes zoals: tomaten-, courgette-, wortel- en pompoensoep, ik wilde iets nieuws proberen. Laatst probeerde ik deze soep al en nu had ik zin in bospaddenstoelensoep. Dus die ging ik maken!!
foto (34)
De soep is een beetje dik en wij haalden er 5 grote kommen uit, genoeg dus als avondeten!
• Snijd een bakje kastanjechampignons, een half bakje gewone champignons en een bakje gemengde paddenstoelenmelange in stukjes
• Houd 3 grote handen met paddestoelen apart
• In een grote soeppan doe je olijfolie en snijd je 3 bosui in dunne ringetjes, dit doe je in de pan
• Ook voeg je er een klein gesneden grote knoflookteen aan toe
• Nu gooi je alle paddestoelen erbij en bak je ze aan, ik doe hier al wat peper bij (behalve dus die drie handen paddestoelen, dat komt later)
• Je zet de waterkoker met zeker 1l water aan en zodra deze kookt en de paddestoelen wat zachter zijn geworden, doe je een deel van het water erbij (ongeveer 500ml, ik ben niet zo precies, doe het vooral op gevoel)
• Voeg nu ook 2 paddestoelenbouillonblokjes toe
• Nadat dit een paar minuutjes heeft gekookt, voeg je nog wat water toe! Doe niet direct alles, want dan is je soep straks misschien wel waterig en dat is zonde!
• Nadat je het water erbij hebt gedaan én het ongeveer 10 minuten heeft gekookt, haal je de pan van het vuur en ga je er met de staafmixer doorheen
• In een koekenpan bak je nu de resterende paddestoelen met wat peper en op het laatste wat zout!!
• Als je er met de staafmixer doorheen gaat, merk je snel genoeg of het te dik of te dun is. Nu kun je dus eventueel nog wat extra water erbij doen en weer met de staafmixer erdoor
• Proef tussendoor veel en goed!!!!
• Die van ons was ietsiepietsie flauw, maar soms lijkt dat ook zo omdat de soep dan zo heet is, dat je de smaken op dat moment niet echt meer proeft
• Ik deed er nog flink peper en wat zout bij en deed opnieuw de staafmixer erin
• Zelf houd ik wel van wat dikker, maar mijn vriend vond de structuur niet per se heel lekker, hij moest er even aan wennen. Een tip is dan om de soep door een zeef te gieten, dan krijg je een normale soep qua structuur. Ik heb geen zeef 🙂
• Wanneer het de juiste dikte en smaak heeft, giet je er ongeveer 100 ml kookroom door en roer je het
• Schep nu de soep in, doe er wat gebakken paddestoelen in en een boel verse peterselie op
• Ik deed er ook nog een klein scheutje room door, vond ik leuk en mooi staan!

Eet smakelijk! Natuurlijk kun je er nog lekker vers brood bij bakken of serveren. Een tosti was er ook lekker bij geweest, maar wij hielden het bij soep!

Het was lekker, zeker voor herhaling vatbaar… maar ik vond hem nog niet perfect. Ik houd van perfectie dus ik ga eens door mijn kookboeken, andere foodblogs, internet en met mijn familie & vrienden in gesprek om te kijken hoe zij het doen. Ik dacht zelf misschien beter een sjalotje ipv bosui en misschien was witte wijn erdoor ook lekker geweest!

Maar als je het toch gaat maken en het is echt lekker hoor! Dan wens ik je succes en hoor ik HEEL graag terug wat jij er van vond!

P.s. Like je mijn Facebookpagina al? Zo nee? DOE! Dan blijf je op de hoogte!

Boodschappenlijstje:
• 200 gram paddestoelenmelange

• 250 gram kastanjechampignons
• 125 gram champignons
• 3 bosuitjes
• teen knoflook
• verse peterselie
• water
• 2 paddestoelbouillonblokjes
• kookroom
• peper&zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.