yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Birthdaybrownie van Rutger

| Geen reacties

Dit was een feestnummer op mijn verjaardag, er werd met enige regelmaat gevraagd om een tweede stukje!
Deze brownie is precies zoals hij hoort te zijn, knapperig van buiten en heeeeerlijke smeuïg van binnen. Hij is ook nog eens snel te maken, dus voor iedereen de moeite waard om eens te proberen. Dit recept heb ik van iemand, namelijk van Rutger van Heel Holland Bakt.

Echt fantastisch lekker! Op verschillende foodblogs zie je deze brownie voorbij komen. Thanks Rutger voor het delen van je geweldige brownie 🙂

Ben je benieuwd? Wil je hem zelf maken? Lees dan maar snel verder
FullSizeRender 5
• Zet de oven alvast aan (gasstand 6 of anders 180 graden)
• Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de hazelnoten op, rooster dit in ongeveer 10 minuten
• Vet een brownieblik in en bekleed eventueel nog met bakpapier
• Smelt de chocolade met de roomboter au-bainmarie en laat hierna even afkoelen
• In een mengkom doe je de eieren, de eidooier, het zout, de suiker en vanille extract en mix je dit tot het een lichtgele substantie is
• Voeg er dan al roerend het chocolademengsel door
• Hierna bloem en cacao
• En als allerlaatste de hazelnoten (die je in grove stukken hebt gehakt)
• 40 minuten in de oven en KLAAR IS KEES!

LEKKERRRRRR, echt hoor <3!

Boodschappenlijstje voor een lekkere brownie voor ongeveer 12 stukken
• 2 eieren
• 1 eidooier
• snufje zout
• 115 gram pure chocolade (minimaal 78 procent)
• 79 gr hazelnoten
• 330 gram suiker
• 225 gram roomboter
• 125 gram bloem
• 25 gram cacao
• 1 tl vanille extract

Ik maakte ook eens een verantwoorde brownie met pindakaas! Of deze ‘gezonde bromnies’. Allebei prima, maar lang niet zo lekker als DEZE hierboven :)!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.