yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Bananencake/bananenbrood

| Geen reacties

Bananencake is zooo lekker, echt een ontdekking voor mij.
Eerder postte ik al dit recept wat echt mega lekker & heel fris was, voornamelijk door de citroen!

Vandaag maakte ik weer een ander bananenbrood/cake? en ook deze is echt onwijs goed gelukt!!
Het is echt simpel te maken en zeker het proberen waard.
Weet je, ik vind het woord bananenbrood echt zo niet lekker klinken, maar het is ook niet echt een cake. Al denk ik dat het woord ‘cake’ meer mensen aanspreekt.
YSBananenbrood

Wat heb je nodig voor dit verrukkelijke recept?

• Drie rijpe bananen samen met ongeveer 70 gram ontpitte dadels met de staafmixer vermorzelen 😀
• Voeg hier 3 eieren aan toe en roer het door elkaar
• Vervolgens doe je 150 gram meel er door. Ik koos voor 100 gram amandelmeel en 50 gram speltmeel. Maar je kunt ook 150 gr amandelmeel of alleen speltmeel. Wat je in huis hebt! Boekweitmeel kan denk ik ook..
• Hierbij doe je 2 theelepels bakpoeder en 2 keer draaien met de zeezoutmolen
• Ik had nog wat gemengde noten in de kast (ongezouten) en deze heb ik klein geslagen in het zakje met een koekenpan en er door heen gedaan, tevens deed ik 60 gram pure chocolade (85%) er bij, wel eerst in stukjes gebroken
• Kokosrasp vond ik bij mijn vorige recept heel lekker, dus dat deed ik er nu ook door heen.. ongeveer 35 gram
• Nu vet je een cakevorm in met een beetje vet, ik koos kokosolie en giet je het beslag er in. Die overigens best dik is.
• De oven zet je op heteluchtstand 4-5 of anders 180 graden en je laat het bananenbrood 45 minuten er in staan. Ondertussen even kijken.
• Het brood/de cake is goed als je er een prikker in steekt, in het midden, en hij er schoon uit komt

Ik neem het vooral als tussendoortje, of na het eten bij mijn kop thee.
Verschillende mensen heb ik het laten proeven en iedereen vond het lekker. Dit recept is niet heel zoet, maar door de dadels/bananen/pure chocolade is het wel echt anders dan een gewoon brood.

Ik hoop voor jezelf dat je dit gaat proberen! Let me know hoe het is geworden…

Alvast smakelijk eten!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.