De pompoen ligt gelukkig weer in de winkels en daar word ik altijd erg blij van! Ik at het, ik denk, 6 jaar geleden een keer toen een vriendin van mij voor ons ging koken en toen vond ik het best lekker. Maar nog niet geweldig, de jaren erna ben ik het zelf gaan proberen te bereiden en vond ik het steeds lekkerder worden :)! Nu ben ik helemaal om, i love pumpkin!!!
Wij kregen een vriendin te eten, dus dan doe ik vaak net iets meer mijn best.
Ik had nog van alles in de koelkast en maakte er pakketjes van, 1 open en 1 gesloten. Want tsja…. over een aantal dagen (oke weken!) is het alweer kerst en ook dan moet er lekker gekookt worden dus af en toe probeer ik wat gerechtjes die in mijn hoofd rondzwerven uit.. wie weet is het een potentieel kerstgerechtje 🙂
Hoe maak JIJ dit HEERLIJKE gerechtje?
• Snijd een kleine pompoen in kleine stukjes
• Snijd de wortels in stukjes
• Leg de 6 plakjes ‘hartige taart’ uit de vriezer
• Zet de oven aan op 180 graden
• Meng de slagroom, ei, peper en zout door elkaar
• Vet de muffinvorm in met boter (ik heb zo’n cakeblik met allemaal rondjes erin, voor muffins of voor mini taartjes :D)
• En zet dit even in de oven, dan wordt de boter zacht en kun je het met een kwastje simpel insmeren (vergeet niet ook de bovenkant in te smeren)
• Doe nu in elk vormpje een plakje deeg en druk de bodem goed aan
• Doe er wat stukjes pompoen en stukjes wortel in
• Giet hier het ei-slagroom mengsel in
• Doe er wat zachte geitenkaas op
• Nog wat peper
• En een takje rozemarijn
• Dit herhaal je bij alle 6 de vakjes
• Bij 3 van de 6 pakketjes vouw je de puntjes naar elkaar toe
• Zet ongeveer 20-25 minuutjes in de oven
• Je krijgt ze er heel makkelijk uit! Serveer ze op een bord met rucola
• Omdat het voor nu een hoofdgerecht was, bakte ik er nog vegetarische balletjes bij
• Wij vonden het allemaal SUPERlekker! Ik vond zelf de open versie lekkerder, mijn vriend de dichte en Puck had geen voorkeur :)!
Oh, je hebt niet heel erg veel vulling nodig voor deze taartjes dus ik had HEEL veel over. Ik heb even een ui gefruit met knoflook en alle overige stukjes pompoen & wortel in de pan gedaan! Groentenbouillion erbij en halfuur laten pruttelen. Daar de staafmixer ingezet en een heerlijke pompoen/wortelsoep is gemaakt! Heb het nadat het is afgekoeld ingevroren! Hieronder zou ik een boodschappenlijstje maken voor ALLEEN de pakketjes, maar dit is dus een idee wat je kunt doen met de overgebleven spullen :)!
Boodschappenlijstje:
• 1/4 kleine pompoen
• 1 of 2 winterpenen
• 75 gram geitenkaas
• 5 takjes rozemarijn
• 6 plakjes ‘hartige taart’
• 1 ei
• 125 ml slagroom
• peper
• zak rucola
• mocht je er een hoofdgerecht van willen maken, dan zou ik er ook nog wat vlees of vegetarisch bij serveren. Als je het als voorgerecht wilt, is 1 pakketje per persoon genoeg :)!
Eet smakelijk!!!!!!!!