yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Verrukkelijk bananenbrood

| Geen reacties

Het is vrijdag dus het weekend staat alweer voor de deur!
Tijd om in de keuken te gaan staan. Omdat het vandaag zo warm wordt, besloot ik gister om een heerlijke bananenbrood te gaan maken mét citroen!

bananencake


Het is absoluut een geslaagd recept dus ik zeg: MAKEN!🍴 Wat heb je nodig?

• 250 gram ontpitte dadels mengen met 100 ml rijstmelk, dit pureren met de staafmixer
• 240-250 gram speltmeel in een kom doen en ongeveer 200 gram boekweitmeel, samen met 1/2 tl bakpoeder en 1/2 tl baking soda
• 3 bananen prakken met een halve citroen uitgeperst en schil van een halve citroen
• Bij het dadelmengsel 2 eetlepels kokosolie toevoegen en dit vervolgens met de bananen mengen
• Dan de droge ingrediënten voorzichtig door de banaan-dadelmengsel spatelen en in een cakeblik doen
• On top nog een banaan in plakjes snijden en er op leggen
• 45 minuten in een voorverwarmde oven (gasoven stand 4/5)

Het was de tweede keer in mijn leven dat ik een bananenbrood maakte. De eerste keer vonden mijn vriend en ik hem niet lekker. Maar deze is GODDELIJK! wederom een mega aanrader. Hij is compact, maar smeuïg en het smaakt helemaal niet heel erg naar banaan. Echt een super lekker verantwoord tussendoortje!! Mmm wel oppassen dat je het brood niet in twee dagen helemaal op eet 🙈 Een hele fijne vrijdag☀️

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.