yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Citroentiramisu

| 2 reacties

Ik zit alweer in de bus, op weg naar het vliegveld van Lissabon :(! Het was weer heerlijk en super gezellig en er komt ook een reisblog online een dezer dagen.
Vrijdagavond gingen wij thuis eten en maakte Leonie een superlekkere pasta, die ga ik zelf ook zeker nog een keer maken! Ik verzorgde het toetje en had zin in citroentiramisu. Nou ik kan je vertellen dat dit probeersel echt volledig is gelukt ❤️!

image

De tiramisu was echt onwijs lekker en wij hebben hem met zijn zessen opgegeten!

• Rasp 2 citroenen en pers ze uit, houd de rasp en het sap apart
• Klop de slagroom (250ml) met twee zakjes vanillesuiker net niet stijf en roer er monchou door, ook 250 ml. Als je het hebt gemengd doe je de helft van de citroensap en de helft van de citroenschillen er door heen
• Leg op de bodem van een schaal lange vingers naast elkaar, zodat de hele bodem bedekt is
• In een bakje doe je de citroensap die je nog over hebt, mengen met evenveel droge witte wijn en roer dit door elkaar
• Dit gooi je nu over de lange vingers, zodat ze zich volzuigen met citroensap en witte wijn
• Boven op de lange vingers, doe je een laag lemoncurd, ik had 1 potje van ik denk 250ml en dat was prima
• Op de lemoncurd doe je het slagroom/monchoumengsel
• Strooi nu de citroenschaafsels die je nog over hebt over de tiramisu en zet de bak in de koelkast (minimaal twee uur)
• Bij het serveren had ik er ook nog voor ons allemaal een halve passievrucht bij gedaan, dat was ook superlekker! Maar je kunt ook lekker aardbeien, frambozen of bramen erbij doen

DIT IS ECHT HEEL LEKKER! En heel makkelijk en toch lijkt het alsof je heel veel moeite hebt gedaan ? ! Ideaal voor gezellige etentjes, of zoals nu met het warme weer.

Volg mij op Facebook

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.