yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

20 minuten: Courgettesoep met pasta!

| Geen reacties

Ik wilde iets maken wat heel snel klaar zou zijn, makkelijk te maken is en lekker…
Vaak wordt het bij ons dan SOEP!
Omdat ik had hardgelopen wilde ik er wel iets van koolhydraten in, zodat het wel goed vult.
En zo ontstond dit prima soeprecept :-)!

• Snijd de rode ui en de knoflook
• Bak de rode ui in een pan met olijfolie aan
• Voeg vervolgens de knoflook toe en de blaadjes tijm, roer dit ook even mee.. je ruikt de tijm dan al ZO LEKKER
• Als je de courgette ook in stukjes hebt gesneden, kun je die er ook bij doen
• Ik deed nog een beetje peper erover en goot toen de 1,5 liter water in de pan
• En hier deed ik de bouillonblokjes bij
• Dit laat je gewoon minimaal 15 minuten zacht koken
• Nu moet de courgette wel zacht zijn, zo niet.. dan kook je hem nog wat langer.. maar kan mij haast niet voorstellen!
• Zet de staafmixer in de pan en zo krijg je een gladde soep
• Nu zet je de pan weer op het vuur en doe je er de pasta bij, kook dit nog even 3/4 minuten
• Schep in een kom en doe er een lepel crème fraiche doorheen en nog wat peper & zout als dat nodig is
• SMAKELIJK ETEN!!!

Boodschappenlijstje 2 personen:
• 2 courgette
• 1 rode ui
• 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes
• blaadjes van 4 takjes verse tijm
• 2 groentenboullionblokjes en 1,5 liter water
• peper & zout
• creme fraiche (kleinste bakje)
• 1/2 bakje verse pasta Perline con Formaggio (van de AH met parmezaanse kaas)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.