yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Risotto met groene asperges, hüttenkäse en kastanjechampignons

| Geen reacties

Ik wil heel graag dat dit mijn eerste online recept wordt, want dit was echt zó verrukkelijk, dat ik echt hoop dat jullie deze allemaal eens in je leven gaan maken.

risotto

Dit recept is voor 2 personen
• 225 gram risottorijst (ik eet altijd veel)
• Rode ui klein snijden en een grote teen knoflook klein snijden 2/3 in 1,5 eetlepel olijfolie bakken, in een grote hapjespan
• Het andere deel in een kleinere koekenpan doen met olijfolie
• Nu de waterkoker aanzetten met meer 1l water. Ik kook altijd mega op gevoel dus exacte ml weet ik nooit
• Wanneer de ui glazig is, in de grote hapjespan de 225 gram risottorijst toevoegen en even roeren tot dat de risottorijst wat glazig ziet
• In de kleine koekenpan een bakje kastanjechampignons toevoegen (in stukjes gesneden)
• In een kleine steelpan de mini aspergetips koken, HEEL kort!
• Bij de risotto nu flink wat kokend water toevoegen en een paddestoelenboullionblokje erbij gooien. Dit nu op middelhoog vuur roeren, tot het vocht zo goed als is opgenomen. Dit net zolang herhalen tot dat de rijstkorrel zacht is, als het korreltje in je kiezen blijft is het nog te hard. Ik doe denk ik ongeveer 1l water en altijd 2 boullionblokjes, maar zoals ik al zei: proeven, proeven, proeven. Risotto moet je met liefde maken, dus heb geduld!
• De aspergetips in drieën snijden waarbij je het kopje intact houdt. En 4 hele asperges bewaren voor de garnering
• De stukjes asperges kun je nu bij de kastanjechampignons doen
• Als je denkt dat de risotto klaar is doe je er ongeveer een half bakje hüttenkäse doorheen en daarna het champignon/asperge-mengsel
• Flink wat peper erbij doen en dan de risotto in een diepe schaal/kom doen
• Lepeltje hutenkase erop en de asperges als garnering erop leggen.

Zoals ik al zei smaakte dit echt heerlijk! Het is wel een mega uitleg, maar zeker het maken (en dus….lezen) waard! JAMMIE, eet heerlijk lieve mensen!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.