yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Quiche met zalm en dille

| Geen reacties

Naar aanleiding van mijn InstaStories kreeg ik meermalen de vraag wat het recept van de quiche was die ik gister heb gemaakt.
Laat ik nou precies om die reden een blog zijn gestart en daarom nu gebruik maken van het feit dat de kleine mij om 5:00 uur heeft gewekt  :-).

Allereerst mag de oven aangezet worden op 180-200 graden. Het scheelt écht om de oven voor te verwarmen.

• Snijd de rode ui klein en doe deze in een koekenpan met wat olijfolie
• De kastanje champignons mogen in wat grotere stukken, ik sneed de meeste in zes stukken. Voeg deze bij de rode ui
• Het onderste gedeelte van de prei mag eraf (ongeveer 1 cm), haal vervolgens het bovenste blad van de prei af en spoel de prei goed af. Er zit behoorlijk wat zand tussen. Snijd ringen van 0,5 cm en was alle prei onder de kraan in een vergiet.
• Bak de prei kort mee en haal de pan dan van het vuur. Het is dus juist de bedoeling dat de champignons nog rauw zijn en de prei nog in ringen in de pan ligt 😉
• Breng op smaak met peper en een beetje zout
• Vet de taartvorm in met boter en bekleed hem met quichedeeg, of doe op de bodem bakpapier en besmeerd de zijkant met boter! Prik gaatjes in de bodem met een vork.
• De groenten mogen nu in het taartblik
• In een bak meng je de eieren, crème fraiche, peper, dille én gerookte zalm
• Giet dit over de groenten
• Beetje peper en misschien wat zout erover
• 40 minuten op 180-200 graden in de oven en…. wachten maar!
• De quiche is klaar als het ei gestold is en je de quiche heen en weer schudt en er niets gebeurd!
• Smakelijk eten!!!

Door de prei en champignons maar heel kort aan te bakken, behoud je de smaak en dat is voor in een quiche erg belangrijk!

Mocht de quiche om de 1 of andere reden aan de bovenkant snel verkleuren, doe dan aluminiumfolie over het taartblik heen. Dan wordt hij wel warm, maar niet bruin!

Wij vonden de quiche erg lekker!!!

Boodschappenlijstje:

– bakje kastanje champignons
– drie preien
– rode ui
– verse dille (ik kocht een bakje van de Albert Heijn en gebruikte daar 1/3 van)
– 150 gram gerookte zalm
– 4 eieren
– crème fraiche
– peper & zout

Eet smakelijk!

Ik maakte al eens eerder een quiche!

Zoals deze met paddestoelen,

of deze HELE mooie én lekkere rozentaart!

FIJNE VRIJDAG!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.