yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Texel de beste!!!!

| 1 reactie

Laatst waren mijn lover en ik een lang weekend weg, wij ging naar Texel. Nou wij hadden straaaaaalend weer en hebben het zo ontzettend fijn gehad op Texel. Dat verdiende zeker een leuk reisverhaal, zodat ik hopelijk jullie kan overhalen om er ook heen te gaan 😉
FullSizeRender (9)

In februari kwam ik erachter dat ik begin mei vijf dagen vrij was en dus besloot ik direct om een weekendje weg te boeken. Wij wilde graag eens naar de eilanden, eigenlijk naar Vlieland, maar daar waren alle accomodaties al bezet! Toen gingen wij kijken op Texel en daar vond ik via Airbnb een leuk verblijf. Ook wel het kleinste huisje van Texel, of misschien wel heel Nederland, genoemd ;)!
FullSizeRender (5)
Wij verbleven in Den Burg, wat ons betreft het leukste plekje op Texel en hebben vooral de eerste middag op het terras gezeten en genoten van het FANTASTISCHE weer!

De volgende dag besloten wij om een solex te huren, dat kon in het dorp ! Wij zijn toen naar het noorden van Texel gereden en hebben bij Kaap Noord lekker geluncht en genoten van de zon. Een hele leuke ervaring en je hebt veel bekijks 😉 ’s middags nog even door Den Burg gelopen, koffie gedronken om vervolgens weer op het terras te eindigen!
FullSizeRender (6)

Die avond hadden wij een reservering bij restaurant Freya in Den Burg, wat trouwens erg bijzonder was want het was voor de hele week al vol. Ik had uitgelegd dat wij hier heel graag wilde eten en of zij ons alsjeblieft wilde bellen mocht er iemand afbellen… en zo geschiedde (wij waren HEEL blij, goede service!!!)
Dit kreeg een hele goed recensie op internet, dus wij hadden hier erg veel zin in! Even opgefrist in ons verblijf en toen lekker gaan eten.
Freya is heel klein, ik denk ongeveer acht tafeltjes en heel huiselijk. De kaart wordt letterlijk aan tafel gezet. Gewoon een groot houten bord met daarop de keuzes. Je betaald een vast bedrag van 26,50 en kunt dan kiezen uit de verschillende opties.
FullSizeRender (7)
Er loopt een jonge dame in de bediening en haar vriend staat in de keuken, samen runnen zij dit restaurantje. Dat vond ik al zoiets tofs, echt respect! Hele fijne bediening en ook het eten was superlekker! Het werd niet te snel achter elkaar gebracht, maar ook niet dat je het idee hebt heel lang te moeten wachten. Wel knap als je maar met zijn tweeën werkt. Wij dronken er rosé bij, die smaakte overigens ook erg lekker!
Ja dit is ECHT een aanrader en de rekening was ook fijn :)!

De volgende dag hebben wij een fiets gehuurd en zijn wij het hele eiland rondgefietst, weer met knooppunten dat is echt ideaal . Bijna in elk dorpje gestopt om iets te drinken, te eten, of ijs te halen 😉 Iets wat ik zeker nog wil benoemen en waar je ook echt naar toe moet gaan is Den Hoorn en dan naar Inn de Knip. Dit is echt een heel gek, leuk en hysterisch eetcafé. Wij hebben hier koffie/thee gedronken met een gebakje. Ik kreeg mijn thee in een heel oud oma servies (ZO LEUK!) en heerlijke tulbandcake. Mijn lover nam een appeltaart, daar houd ik dus niet van, maar deze heb ik geproefd en vond ik oprecht heel lekker. Enneeeee, pluspuntje was de zelfgeklopte slagroom on the side 😉
FullSizeRender (10)

Bij Paal 12 aan het strand kun je ook heerlijk zitten, ik had hier een hele lekkere Ice Tea! Ook dit krijgt een goede recensie, wij vonden dit heel leuk maar eigenlijk net iets te commercieel. Het eten is prima, jammer alleen dat ze Fritz verkopen.. een soort van cola, gadver dat is echt vies!
FullSizeRender (8)

Lekker op het strand gelegen, naar de vuurtoren geweest, door de Koog gelopen (Salou van Texel, geen aanrader hahaha) en verder genoten van het zonnetje!

Die avond wilden wij HEEL graag eten bij de Luw-te. Een ander restaurant in Den Burg die heel goed stond aangeschreven, ook dit restaurant was helaas vol! Wij hadden gevraagd om ons te bellen zodra er iemand afbelde. Dat was niet het geval. Hierdoor kwam wij noodgedwongen terecht bij Vincent Citylounge, ondanks dat dit een goede recensie kreeg vonden wij het echt helemaal niks (sorry). Veel te hip en nee totaal niet ons ding…
Ik vond de gerechten heel flauw en niks bijzonders, mijn lover had een broodje hamburger waarvan het broodje echt oud was. Ondertussen checkte ik mijn telefoon en zag dat wij een gemiste oproep hadden, van de Luw-te. MEN, dit vond ik ZO erg! Ik kon wel huilen.. na het hoofdgerecht, en snel de fles wijn leeg te hebben gedronken, hebben wij afgerekend (DUUR… even duur als bij Freya, terwijl wij daar drie gangen hadden en TOPservice). Hierna zijn wij alsnog naar de Luw-te gegaan en hebben hier heerlijk een toetje gegeten en een goed glas rode wijn… of twee 😉 gedronken! Deze toetjes waren zo lekker dat wij besloten om nog een toetje te nemen, haha oeps!!! Erg jammer dat wij hier niet echt uitgebreid hebben gegeten, maar dat zorgt er wel voor dat wij zeker nog een reden hebben om naar Texel terug te gaan. Overigens had dit restaurant ons in de middag al een keer eerder gebeld, maar kregen niemand te pakken, ik had tijdens het fietsen heel dom mijn telefoon op vliegtuigmodus gezet, blijkbaar krijg je naderhand dan geen gemiste oproep te zien. Stom, stom, stom… maar toch kwam alles goed!
Ook hier was er een hele leuke attente bediening, die het helemaaaaal niet erg vond dat wij alleen nog wat toetjes kwamen nuttigen. Het zag er van binnen ook leuk uit en de gerechten leken mij VERRUKKELIJK!

Helaas kwam er aan dit heerlijke weekendje weg een eind, maar wat hebben wij genoten zeg!
Terug met de boot…. vakantie voorbij 🙁

IMG_2664

Texel is ECHT een aanrader!!!
En…. als je ergens wilt eten maar het is vol, vraag dan altijd of ze je willen bellen zodra er iemand afbelt, zoals je ziet heeft dat bij ons heel goed uitgepakt. Een brutaal mens heeft de halve wereld zeggen ze toch……?

P.s. Wij hebben vooral lekker genoten en dus heb ik dit keer wat minder foto’s 🙂

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.