yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Het mooie Canada, deel uno!

| 3 reacties

Oh ik vind dit zo moeilijk! Ik heb er veel over nagedacht, hoe ga ik nou zo’n bijzondere reis op papier zetten? Hoe uitgebreid moet het? Waar zitten jullie wel en waar zitten jullie niet op te wachten? Ik vond het lastig, maar ik ga gewoon beginnen en dan zien wij het vanzelf wel!

Deze reis heb ik samen met een vriendin gemaakt, het bizarre ervan is dat zij, Mikki, deze reis heeft gewonnen!! Ik was de gelukkige die maar liefst drie weken mee mocht. Er gingen natuurlijk heel wat appjes, mailtjes en gesprekken aan vooraf en op dinsdag 8 september was het dan eindelijk zover.
Wij zouden een camper krijgen en een roadtrip gaan maken van in ieder geval 3300 km door British Colombia & Alberta!
Ga er maar eens goed voor zitten… hier komt het:
foto (30)

Wij vlogen op Calgary en zouden vanuit daar langzaamaan gaan dalen naar Vancouver Island en dan door Vancouver via het oosten weer terugrijden.
Uiteindelijk is het iets anders gegaan en zijn wij vanuit Vancouver weer terug omhoog gegaan, richting Calgary. Dus in plaats van een rondje hebben wij nu eigenlijk heen en weer gereden. Maar dat was onze eigen keuze en dat was voor ons prima!!

Banff, Lake Louise & Icefields Parkway:
Wij zijn naar Marble Canyon geweest, dit was een super rustige plek en hier kun je een wandeling maken (een vlakke/platte wandeling) die ongeveer 45 minuten duurt. Wij vonden dit wel echt de moeite waard. Dit was onze eerste wandeling, die tijdens onze reis nog vaak werd besproken !foto 1 (3)

foto 2 (2)

Vervolgens gingen wij door naar Johnston Canyon, hier kun je kiezen uit verschillende hikes. Maar vergeet niet dat je bijna overal in Canada moet klimmen. Wij wilden natuurlijk helemaal tot aan de top.. naar de Ink Pots. Het was een hele pittige klim, die wel twee uur duurden. Ondertussen loop je door bossen, waarvan je weet dat er ook beren lopen, dus dat is best spannend. Blijven kletsen met elkaar is vaak al voldoende om de beren op afstand te houden. Onderweg spotte wij verschillende chipmunks & eekhoorntjes, LIEF!!

foto 3 (6)
Eenmaal bij de Ink Pots kun je even bijkomen en genieten van de prachtige omgeving.
foto 4 (4)

Er bestaat een heel mooi meer: Lake o’Hara, waar je naar toe kunt gaan met een bus. Deze bus is vaak al ruim van te voren volgeboekt! Wanneer je dit meer wilt bezoeken raad ik je aan om op tijd te reserveren. Maar wees niet getreurd, mocht de bus al helemaal vol zitten op jullie datum, dan kun je natuurlijk altijd nog gaan lopen…. of toch niet?
Het werd bij het VVV-Kantoor onwijs afgeraden. De vrouw die ons hielp zei dat het niet echt een wandelpad is, er weinig verkeer rijdt, er geen bereik is en je altijd kans hebt op beren of andere wilde dieren. Maar wij hebben deze wandeling toch gedaan, in een groepje van vijf. Wij kwamen drie Belgische mannen tegen en daar zijn wij mee gaan lopen. Als er niemand was geweest met wie wij konden gaan lopen, dat had ik de hike niet willen doen. Deze supersaaie wandeling duurt maar liefst 2,5/3 uur en is 11 km. Maar ALS je dan eenmaal boven bent……………..

foto 2 (10)

foto 2 (11)

foto 3 (7)

foto 4 (5)

Wauw wauw wauw! Je kunt wel met de bus mee naar beneden, het kaartje hiervoor koop je in de bus en kan alleen betaald worden met losgeld (haha oeps….)
Hier kun je prachtig om het meer lopen, of lekker chillen op het vlonder in het water. Het water is ijskoud, maar hier is het zooooooo stil en rustig dat het je gewoon ontroerd!! Lunchen kun je er niet echt, dus zelf lunch en drinken meenemen is slim!

Ook hebben wij Lake Louise bezocht en dat staat bij mij op nummer 2 van mooiste dingen die ik heb gezien gedurende onze reis!
foto (31)
Hier hebben wij ook een behoorlijke klim gemaakt, maar hier konden wij wel erg leuk, lang en lekker lunchen. Dus toen wij al dik over de helft waren hebben wij heerlijk een uur buiten gezeten in een schattig houten huisje en allemaal lekkere dingen besteld. Hierna konden wij er weer helemaal tegen aan. Het theehuis heet: Lake Agnes Teahouse.
Eenmaal boven heb je prachtig uitzicht over Lake Louise, maar ook over de twee andere meren: Mirror Lake en Lake Agnes. Wij stonden echt op het puntje van de berg, fantastisch!

foto 1 (8)

De mooiste weg die wij hebben gereden is de Icefields Parkway. Deze weg staat bekend om zijn mooie natuur en je hebt er veel kans om wildlife te spotten (wij hebben deze weg 2x gereden en geen EEN beest gezien).
Deze route is van Lake Louise naar Jasper en is 232 kilometer lang.
foto 1 (9)
Herfst, herfst, herfst is weer gekomen.
Dit is dus ECHT hoe de kleuren waren, ik heb er niets aan bewerkt!

foto 2 (12)

foto 3 (8)
Peyto Lake
foto (32)

foto 4 (6)
Gletsjer! Ook zo bijzonder..
Echt prachtig, en tijdens deze rit is het vaak de moeite waard om even uit te stappen. Voor deze tocht hadden wij een hele dag ingepland en dat was met ons tempo ook wel echt nodig.

Gelukkig scheen de zon, want toen wij hem aan het einde van onze roadtrip nog een keer reden regende het.. en dat is echt zooooveel minder mooi.

Wij kampeerde telkens op een RV Campground, de kosten voor een overnachting varieerde bij ons tussen de 25 en 49 CAD. Hier hadden wij bijna altijd elektriciteit bij. Avondeten kan gewoon in de camper, je zit namelijk meestal niet echt in een dorpje. Hierdoor moet je vaak al 15 minuten rijden om in het centrum te zijn, daar hadden wij vaak geen zin in. Dus lekker risotto, pizza of iets anders met een lekker flesje wijn erbij is ook PRIMA!

Zo.. Dit was deel 1! Hoe vonden jullie het? Is het leuk om te lezen? Misschien jullie nog dingen? Let me know 🙂


Heb je mijn andere vakantiespots al gelezen?
Weekendje in eigen land
Het magische Griekenland
Vriendinnenvakantie!

 

3 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.