yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Het mooie Canada, deel TWEE!

| 1 reactie

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deel uno schreef, en vandaag was het tijd voor deel TWEE!
Ik had net verteld over de Icefield Parkway die wij hadden gereden en dat je daar 10000 mooie plekjes hebt, dus dat het een tocht is waar je een hele dag over kunt doen!
Aan het einde van de Icefield Parkway kom je uit bij: Jasper! Het beginpunt van dit verslag 🙂
Enjoy!
foto (38)

Aan het einde van de dag kwamen wij aan op een camping nabij Jasper. Wij waren een beetje teleurgesteld want wij hadden nog niets van wildlife gespot, terwijl dat nu toch wel echt moest gaan gebeuren! Nadat wij ons plekje hadden gevonden op de camping zijn wij naar Jasper gereden om te kijken wat wij de volgende dag konden gaan doen.
Jasper is een heel leuk klein dorpje, waar een boel leuke restaurantjes zijn!
En GUESS WHAT!
foto 2 (15)

First wildlife!

Wij besloten om de volgende morgen vroeg naar Maligne Lake te rijden, om daar met een bootje naar Spirit Island te varen. Het was de eerste dag dat het minder weer was, op de weg naar Maligne Lake hadden wij zelfs SNEEUW!! Het was behoorlijk koud, maar toen wij eenmaal op de boot mochten was het weer iets opgeklaard. Er had daar die ochtend echt een pak sneeuw gelegen, dat was nu weg! Het was nog wel bewolkt, maar dat had juist iets duisters, wat ook wel weer heel erg mooi was om mee te maken!
foto (38)
foto 1 (12)
foto 1 (13)
Deze bomen, op het eilandje is Spirit Island!
Je kunt er alleen met de kano komen, enkele reis duurt 10 uur of per motorboot. Het is een prijzige reis, maar wel de moeite waard. Er zijn verschillende redenen waarom dit Spirit Island heet, maar eigenlijk weet niemand het.. je kunt er dus mooi je eigen verhaal van maken :)! Je kunt ook niet óp het eiland komen, alleen van de zijkant kijken.

Wij wilden sowieso een keer gaan raften in Canada! In Clearwater leek ons de beste plek. Eerst hebben wij heel erg lekker geluncht bij Strawberry Moose, wat tegenover het VVV-kantoor zit. Het ziet er niet zo leuk uit van buiten, maar het is echt heel erg lekker en typisch Canadees! Dus ben je in Clearwater en moet je lunchen, dan moet je zeker hierheen gaan!
Wij stonden op een camping waar je zelfs wifi op je plek had, wow! Had voor ons niet gehoeven, maar ach soms is het best lekker om eens uitgebreid alles te lezen!
Wij stonden prachtig aan een meer, met een heel mooi uitzicht.
foto 2 (16)
Rechts onze camper, ’s ochtends aan het meer!

Maar goed, wij gingen raften..
foto 4 (7)
Samen met een Frans (ouder)stel. Het was echt hilarisch! Er waren 4 flinke stroomversnellingen en Mikki en ik zaten (natuurlijk) vooraan, wat voor heel wat gillen en bijna-in-het-water-vallen taferelen zorgde. Mikki heeft gefilmd met haar GoPro, dus ooit komt hier nog een filmpje van ;)!
Het raften is niet goedkoop, maar wel echt een must do! Onze gids vertelde ook heel veel leuke weetjes over de natuur en de omgeving. Ondertussen zagen wij duizenden zalmen en adelaren.
Het water was wel erg koud en op een gegeven moment kon je kiezen of je wel of niet in het water wilden springen, dan kon je je laten meevoeren door de stroming. Wij deden dit natuurlijk! Daarna had ik het zo, zo, zo, zo, zoooo koud dat ik echt volledig bevroren was. Het omkleden duurde eeuwen en ik kreeg mijn sokken niet aan, knopen niet dicht en mijn veters strikken lukte ook al niet meer. Dus dat mocht Mikki doen..
foto 3 (9)
Op onze camping was er gelukkig een hele hete douche en daar heb ik serieus 20 minuten onder gestaan voordat ik van mijn witte tenen en vingers af was… pfoei!

Ook hebben wij Wells Gray Park bezocht, waar een boel mooie watervallen te zien zijn! De Helmcken Falls is de meest bekende, het is lastig om watervallen op de foto te krijgen..
foto (39)
Ook deze waterval hebben wij gezien, Dawson Fall!
foto 5 (3)

Op weg naar Whistler hebben wij een stop gemaakt voor alweer een mooi meer! Toen wij weer wilden wegrijden, kwamen er allemaal nieuwsgierige vogels naar onze camper. Wij aten een koekje en alle kruimels pikten zij op.. dit was onze kans!
EN eindelijk kan ik mijn vogelspam doen… komt ie:
foto 3 (10)
foto 5 (4)
foto 4 (8)
foto (40)

Lief hè?

Zo dit was het weer voor vandaag.. en nee.. nog steeds geen beer gespot! Maar wie weet in het volgende verslag?

Vergeet niet mijn Facebook leuk te vinden en mij te volgen op Instagram!
Fijne avond xxxx

Eén reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.