yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

#1 Giethoorn

| 5 reacties

Mijn eerste mini vakantiespot staat bij deze online. En het is gewoon in ons eigen land, namelijk in Giethoorn! Wij hebben hier 3 dagen door gebracht en wij hebben er voor gekozen om op een Mini Camping te staat, een kleine nette camping en erg dichtbij Giethoorn. Binnen 5 minuten ben je er met de auto en met de fiets ongeveer in 15-20 minuten.

De camping heet onder de Heerenbrug.
foto 3 (1)
Echter zijn er ook onwijs veel Bed&Breakfast te vinden in Giethoorn en omgeving.

Giethoorn heeft een erg mooie omgeving waar je heerlijk kunt fietsen. Handig, leuk en mooi fietsen is aan de hand van knooppunten. Je fietst van knooppunt naar knooppunt en je kunt hierbij zelf je route bepalen en je aantal kilometers. Het is ook een aanrader om dit met kinderen te doen, het is heel vlak en de knooppunten ‘zoeken’  maakt het soms net een speurtocht. Je komt regelmatig langs leuke restaurantjes waar je even kunt uitrusten en alle voorbij varende bootjes kunt bekijken.
foto 4
Dit plekje is geweldig om te zitten. Wij hebben er alleen wat gedronken, maar je hebt hier ontzettend veel te zien. Dit plaatsje heet Kalenberg en dit terrasje bij een oud kerkje heet ’t Lokaal.

foto 1 (1)
foto 3
Je fietst onder andere door weilanden, stadjes, langs watertjes waarbij je soms helemaal alleen fietst.
foto 2 (1)
Wat je zeker in je route mee moet nemen is het plaatsje Blokzijl, ook hier kun je heerlijk zitten en even genieten van een glas bier of een lekker wijntje! Ook is er lekker ijs te halen 🙂
foto 1
Wat je natuurlijk moet doen in Giethoorn, is varen door de grachten. Men noemt Giethoorn ook wel Hollands Venetie. Wij vonden het wat weg hebben van de Efteling. Heerlijk met een fluisterbootje rondtuffen.

 

 

 

5 reacties

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.