yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Oreotaart-liefde

| 2 reacties

Inspired Wednesday: Oreotaart, naar het recept van vriendinnetje Mikki

Wanneer er feest is, mag ik taarten bakken en ik HOUD van taarten! Ik vind eigenlijk alle soorten taarten wel lekker, behalve appeltaart en worteltjestaart (dat komt door kaneel, want dat lust ik niet). Maar goed, laten wij het er over hebben wat ik wel lekker vind…

Aanschouw hier Mikki’s mega lekkere oreotaart!
foto (8)

Mikki heeft zo ongeveer zes jaar geleden deze heerlijke taart voor, onder andere mij, gemaakt. Sinds die dag ben ik dol op oreo’s en grijp ik elke gelegenheid aan om weer zo’n lekkere taart te maken!

Wat heb je nodig en hoe maak je deze taart ?

• Je begint met het stuk maken van de oreo’s (2 hele rollen -4 stuks gebruikte ik voor mijn taart want ik heb een grote taartvorm)
• Ondertussen doe je 100 gram roomboter in een steelpannetje en dit maak je warm zodat de boter vloeibaar wordt
• In een (kleinere) mengkom doe je 400 gram monchou en 1 bus poedersuiker en dit roer je tot het 1 mengsel is. Er staat in het recept dat het een luchtig mengsel moet worden, maar dat is mij nog nooit gelukt
• De boter meng je met de stukjes oreo en dit doe je op de bodem van de taartvorm. Ik deed er bakpapier onder zodat ik hem makkelijk kan snijden, wanneer dit is gelukt zet je de bodem in de koelkast
• In een grotere mengkom doe je 350 ml slagroom stijf kloppen met 2 eetlepels poedersuiker
• Wanneer de slagroom stijf is, voeg je langzaam het monchou mengsel toe aan de slagroom. Doe dit met beleid en roer elke keer een lepel er door en doe pas een volgende lepel erbij als de monchou door de slagroom zit
• Nu heb je dus de heerlijke vulling voor je taart, maaaaaar er moeten natuurlijk nog oreo’s door het beslag. Rol 3 moet aan stukjes geslagen worden (ik deed maar de helft van de rol) en door de taartvulling geroerd worden.
• De taart is nu in principe klaar en laat je zeker 3 uur in de koelkast, maar de dag erna is hij eigenlijk het allerlekkerste en dat komt goed uit want MORGEN ben ik jarig!!!

Eet smakelijk, maar dat gaat zeker lukken want deze taart is verrukkelijk en tha BOM!

Ik kon nog geen aansnijd foto maken.. helaas dus vandaar deze niet zo geweldige foto 🙂

2 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.