yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Zelfgemaakte uiensoep

| Geen reacties

Vandaag was het Jamie Magazine die mij (wederom) inspireerde. Dit keer werd het een uiensoep!
Ik dacht, dit maak ik wel even.. ik had het recept van te voren niet heel goed doorgelezen dus toen ik uiteindelijk rond half 7 begon.. zag ik dat het toch wel wat tijd in beslag zou nemen. Maar goed, beter laat dan nooit!
Ja, ik stond dus de hele tijd met een zonnebril in de keuken.. dat werkt echt goed als je uien moet snijden 🙂
foto (4)

• Snijd 7 uien (middel) in dunne ringen
• Doe 80 gram boter in een soeppan samen met de uienringen, 2 laurierblaadjes en een eetlepel gedroogde tijm
• Laat dit 40 minuten op een zacht vuur staan, pas op dat het niet aanbrandt
• Na 40 minuten zie je dat de uienringen glazig zijn geworden, dat is goed!
• Voeg nu een eetlepel bloem toe en roer dit door
• Nu is het tijd voor de witte wijn, 200 ml.. rustig erbij doen
• 1,5 liter water met 3 blokjes groentenboullion erbij, dit mag 20 minuten koken
• Vis nu de laurierblaadjes eruit
• Ondertussen rasp je de gruyere en doe je wat kaas op de sneden stokbrood, dit gaat 2-3 minuten in de oven onder de grill
• Nu vul je een soepkom met uiensoep en leg je hierin een snee stokbrood, strooi er de rest van de gruyere over en zet dit nog even onder de grill
• De kommen zijn nu echt GLOEIEND!!!!!! Watch out 🙂

Ja!! De soep smaakte goeeeeeeeed!!
Lekker met een glas droge witte wijn erbij

Boodschappenlijstje:
• 7 uien
• 80 gram boter
• 200 ml droge witte wijn
• 1 eetlepel bloem
• 1,5 liter groentenboullion (3 blokjes dus)
• 2 laurierblaadjes
• 1 theelepel gedroogde tijm
• 150 gram gruyere
• Stokbrood (mag ook oud brood zijn)
• Zout en peper

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.