yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Verantwoorde brownies met pindakaas

| Geen reacties

Het is woensdag, de werkweek is alweer voor de helft voorbij en dat betekend dat ik even tijd moet maken voor de Inspired Wednesday van vandaag!
Bakken is toch wel 1 van de dingen die ik het liefste doe, maar omdat niet iedereen er op zit te wachten om elke keer mijn megazoete en slechte dingen te proeven/eten, vind ik het ook leuk om zo nu en dan op zoek te gaan naar een verantwoord alternatief. Zo ook dit keer!

Op de site van Eerlijkereten, vond ik een recept voor brownies met pindakaas! Dat chocolade & pindakaas een goede combinatie is, had ik zelf ook al bedacht maar om er een brownie van te maken was nog niet in mij opgekomen.
foto 2 (13)

Hoe kun JIJ deze brownie maken?
• Je verwarmt de oven voor en vet een bakblik in met kokosolie. In de omschrijving van Eerlijketen stond dat je een bakblik van 8 bij 8 moest gebruiken. Dat is echt heel klein!! Die heb ik niet en ook niet per se iets wat er op lijkt. Ik besloot de kleinste ronde ovenschaal te gebruiken die ik had.
• In een kom roer je 2 el pindakaas, de ahorn siroop of maple syrup, zout, baksoda, cacaopoeder en het ei tot een gladde massa
• Giet het mengsel nu in de ingevette bakblik/ovenschaal
• Doe nu nog twee eetlepels pindakaas al roerend door het beslag (die al in de vorm zit)
• Zet de brownie ongeveer 20-30 minuten in de oven en KLAAR!

foto 1 (10)

De brownie is heel erg luchtig, wat ik heel erg lekker vindt maar wat natuurlijk niet echt heel erg brownie is. Normaal zijn brownies compact en stevig en dit leek meer op cake: wel goed van smaak!
Ik vond de pindakaas erdoor, erg lekker en het was dan ook zo op!
Het is wel echt maar een klein brownietje wat je er van maakt en ik vind er in verhouding veel ahorn siroop/maple syrup inzitten en dat is erg duur dus dat vond ik wel een minpuntje. Maar ach… soms mag je jezelf verwennen :)!
Het is overigens wel écht makkelijk om te maken en dat is ook fijn! Het is zo klaar en je hebt maar 1 kom nodig.. en natuurlijk een ovenschaal!

Booschappenlijstje:
• 4 el pindakaas
• 8 el ahorn siroop of maple syrup
• 1 ei
• snufje zout
• 1/2 tl baksoda
• 4 el cacao
• kokosolie om in te vetten

Bij het originele recept is er een ‘lijnzaad ei’ aan toegevoegd, ik ken dit niet? en had ook geen lijnzaad in huis, dus ik gebruikte lekker makkelijk een ei. Na google te hebben geraadpleegd kwam ik erachter dat een lijnzaad ei: 1 el gemalen lijnzaad in 3 tl water, is! EITJE 🙂

Fijne dag nog! X

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.