yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Pompoencurry

| Geen reacties

Het is weer woensdag en dat betekend dat er zoals (bijna) elke woensdag weer een Inspired Wednesday voor jullie klaar staat!
Dit keer liet ik mij wederom inspireren door Rens Kroes haar kookboek: Powerfood!
Ik vind dit boek heel erg fijn en er staan lekkere recepten in dus dat is dubbel zo fijn.
Ik ga jullie nu al vertellen dat dit recept echt heel erg lekker was, zo lekker dat wij op een gegeven moment uit de pan verder zijn gaan eten…..
foto (33)
Een vriendinnetje van mij kwam eten, dus hebben wij er een flesje wijn bij opgedronken en ook dat smaakte heerlijk :)!!

• Doe de quinoa in een pannetje, samen met 480 ml water en 1 1/2 groentenboullionblokje, laat dit 10 minuten koken, giet het dan af en laat het dan met een deksel op de pan staan
• Allereerst begin je met een rotklus! Namelijk… het snijden van de pompoen! Ik snijd hem altijd eerst door de helft, althans dat doet mijn vriend meestal, dan schraap ik met een lepel het binnenste eruit. Dan leg ik hem op de platte kant en snijd ik halve maantjes. Dat werkt best goed!
• Wanneer je de pompoen hebt gesneden, snijd je er klein blokjes van
• Je zet nu een GROTE pan op het vuur (ik deed 2 middelgrote pannen), met 1 of 2 eetlepels kokosolie en gooit alle stukken pompoen erin
• Ondertussen snijd je de aubergine in stukjes, deze voeg je toe aan de pompoen
• Nu ga je de rode uien, de groene paprika en de kastanjechampignons in stukjes snijden
• Als de pompoen en de aubergine een beetje zijn gekleurd, voeg je de rest van de groenten toe
• Als alles een beetje gebakken is, zul je zien dat ALS je twee pannen gebruikt, de groentes zijn geslonken en dat je het wellicht in 1 pan kan doen?
• Als dat zo is, voeg je dus alles in 1 pan en doe je er 50ml water bij, wanneer dat NIET zo is, voeg je in beide pannen 30 ml water
• Hier voeg je 4/5 eetlepels Koh Thai Redcurry pasta aan toe (in 1 pan, dus anders in elke pan 2 eetlepels) en de kokosmelk
• Dit laat je een tijdje staan zodat het wat indikt.. wanneer de pompoen zacht is, is het klaar!
• Nu kun je nog heel veel verse peterselie & verse koriander toevoegen en ik deed er ook nog peper & zout bij!
• De quinoa doe je in een kom, en hierover heen de curry!
• Top af met nog wat extra koriander & peterselie!

HEERLIJK!!! En wij hadden er ook nog naanbrood bij gegeten, jammie!
Echt heel heel lekker!

Over twee weken ga ik extra werken op de woensdagen en zit ik er over te denken om te stoppen met de Inspired Wednesday .. heel jammer want ik vind het wel erg leuk! Maar misschien verplaats ik het naar de donderdag of vrijdag. Wat denken jullie? Of hebben jullie andere leuke ideeën?

Ik heb nog een heleboel andere Inspired Wednesdays:
Hier, of deze, deze was ook lekker joh, gezond en als je nog meer recepten wilt lezen kun je bovenaan ook op de Inspired Wednesday knop klikken, of hier.. dan kom je ook op de site :)!

Boodschappenlijstje dit gerecht is voor 3 personen:
• 150 gram quinoa
• 1 1/2 groentenboullionblokje
• 1 pompoen
• een half bakje kastanjechampignons
• 1 aubergine
• 1 groene paprika
• 2 kleine rode uien
• 400 ml kokosmelk
• 4/5 eetlepels Koh Thai Redcurry pasta
• Koriander
• Peterselie
• Kokosolie
• Peper & zout
• Optioneel: naanbrood & fles witte wijn

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.