yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday : Peanut-chocolate cookies

| 1 reactie

Het is weer woensdag, en zoals ik vorige week woensdag al vertelde, had ik toen al deze koekjes gemaakt. Het zit namelijk zo, ik ben op dit moment lekker met mijn vriendinnetjes aan het chillen in het zwembad van onze prive villa in Portugal. Misschien dat ik over deze vakantie ook wel een blogspot ga schrijven, dat ligt eraan of ik dat echt de moeite waard vind. Ik ben hier in dus best wel kritisch.
Maar verder over de koekjes. Inspired by kookboek: Goed zoet! Van Nanne Hogeland.
Dit boek kreeg ik op mijn verjaardag en hier stond een recept in die mij erg lekker leek en ik dacht mijn vriend (die pindakaas verslaafd is) hier ook wel blij mee te kunnen maken.
Komt ie:
gezondekoekjes
Deze koekjes zijn ook nog eens verantwoord, wat het dus extra leuk maakt.
• Verwarm de oven voor op 170 graden, of gasstand 4-5 (ik heb werkelijk waar geen idee of dat hetzelfde is, maar wij hebben een gasoven en ik doe altijd maar wat en het is altijd goed..)
•  Neem 140 gram palmsuiker en doe dit in een mengkom, samen met 80 gram kokosolie (gesmolten)
• Wanneer dit met elkaar gemengd is, voeg je er een ei aan toe. Dit roer je tot het 1 substantie is
• Je neemt 120 gram pindakaas en dit roer je het suiker/boter/ei-mengsel, eventueel kun je er vanille-extract aan toevoegen, dit heb ik niet dus deed ik een beetje vanillesuiker (oeps..)
• Nu voeg je dit alles samen met 160 gram speltmeel, een halve theelepel zeezout en een theelepel baksoda
• Neem 85% chocolade, breek dit in stukjes en meng dit met je deeg. Je zult merken dat het deeg niet echt aan je handen blijft plakken
• Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op. Verdeel het deeg in twee bollen. De eerste bol maak je 6 kleine bollen van en leg je op de bakplaat (het andere deel gebruik je voor een tweede lading!). Druk de bollen nu een beetje plat zodat je al een koekjes vorm krijgt
• Nu moeten ze ongeveer 15 minuten in de oven, de buitenrand wordt dan een beetje knapperig. Wanneer je ze eruit haalt en je drukt met je vinger op het koekje, zul je merken dat het nog heel zacht is. Maar zodra de koekjes uit de oven zijn en je laat ze afkoelen worden ze vanzelf hard.

Ze zijn lekkerrrrr en dat vond mijn lover ook! Echter zijn deze koekjes toch wel echt mijn favoriet 🙂
Maar deze ga ik zeker nog een keer maken want het is super makkelijk en je kunt er direct 12 redelijk grote koeken van maken. Voor kinderen is dit ook lekker en makkelijk samen te maken!!
Smakelijk!!!

Volg mij op Facebook

Eén reactie

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.