yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Pasta met mascarpone

| Geen reacties

Ik moest koken voor 4 vriendinnen. Het moest snel klaar zijn, want het was al wat laat, ik ging dus op zoek naar een snel en makkelijk recept, en het liefst ook nog eens met weinig ingrediënten.. Die missie is in ieder geval geslaagd!

Degene die mij vandaag inspireerde is: Leonie van gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl

foto (42)

• Snijd 2 tenen knoflook fijn
• Snijd de kastanjechampignons in stukjes
• Bak de knoflook in een grote koekenpan met olijfolie
• Voeg hier de champignons aan toe
• Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook, doe er ook wat olijfolie en zout in
• Snijd de Spaanse peper in kleine stukjes en haal de zaadjes eruit
• Voeg de Spaanse peper toe aan de champignons en knoflook en schep de mascarpone erdoor heen
• Peper en zout erdoor
• Kook de pasta volgens de verpakking (bij mij was dat 4 minuten)
• Giet af, meng de pasta door de saus
• Op een bord doe je de verse spinazie en hier op doe je de pasta
• Flink parmezaan erover et VOILÀ!! Diner is readyyyyy!

Wij vonden het lekker, maar ik vond het zelf erg flauw!! Ik had er nog meer knoflook door kunnen doen en misschien ook een ui, of witte wijn leek mij ook lekker. De pasta heeft zeker potentie, want ik at hem in Portugal en daar vond ik hem vetttttt lekker! Gelukkig waren alle bordjes aan het einde leeg, dus dat was een heel goed teken! En ach… Als kokkin ben je toch vaak erg kritisch op je eigen eten;)

Boodschappenlijstje voor 5 personen:

• 500 gram verse pasta
• 300 gram verse spinazie
• 1 Spaanse peper
• 2 bakjes mascarpone (ik gebruikte 1 1/2)
• 2 tenen knoflook ( doe maar 3!!)
• veel parmezaanse kaas
• peper en zout

Hier vind je al mijn Inspired Wednesday’s van de afgelopen maanden :)!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.