yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Oven vol met groenten!

| Geen reacties

Een hele goede avond op deze woensdagavond!!!
Hoe gaat het er mee? Iedereen denkt nu; ‘Ja goed!’, maar gaat het écht goed? Soms mag je ook best eens even zeuren of verdrietig zijn! Daar is niets mis mee en daarbij lucht het vaak ook nog eens ontzettend op.
Met mij gaat het toevallig wel écht goed, Sinterklaas is weer terug naar Spanje (hiephoi!) en mijn lievelingsfeest staat weer voor de deur: KERST!!!!!!!!! whoeiiiiii
Ik heb mijn kerstboom nog niet gezet, maar dat gaat deze week ZEKER gebeuren!
En over kerst gesproken, zoals ik eerder al schreef ga ik samen met mijn broer het kerstdiner verzorgen voor onze familie.. dat wil zeggen: voor 16 personen! Dit gerecht was ook een beetje een uitprobeersel..
Ik heb daar echt MEGA veel zin in, maar het wordt wel even heel goed plannen & voorbereiden. De bedoeling is om tijdens het bereiden van dit eten en deze avond een filmpje te maken, niet van mijn hele family (privacy), maar van mij in de keuken (CHAOSSSS). Nog even goed nadenken hoe wij dat gaan aanpakken, maar dat leek mij wel een leuk idee! Wat denken jullie ervan?

Goeddddd, even terug naar het recept 🙂 Ik at laatst bij mijn oom en tante in Eindhoven en toen maakte mijn oom dit heerlijke gerecht! Die moest ik natuurlijk ook even proberen na te maken…………

foto (4)
• Verwarm de oven voor op 175 graden
• Snijd de peentjes in 2 of 3 stukken en kook ze zo’n 5 minuutjes
• Snijd de zoete aardappel in gelijke stukken, ook de zoete puntpaprika en de rode ui mogen in grove stukken gesneden worden
• Verdeel de groenten over de bakplaat
• Leg de peultjes er boven op
• Maak in een bakje een olijfoliesausje van: olijfolie, Spaans pepertje, knoflook en wat zout
• Giet de olijfolie er over heen
• Doe er flink wat verse rozemarijn over heen
• Wij deden er ook twee vegetarische schijven op, jummie!
• 45 minuten in de oven en….. enjoy!!!

Superlekker en SUPERgezond!!!!!

 

UPDATE: ik maakte hem vandaag nog eens maar toen net wat anders: LEKKER OOK!!!
• Worteltjes (200 gram) even 5 minuten laten koken
• Oven voorverwarmen en ovenrooster bekleden met bakpapier
• Hier leg je de wortels, kastanje champignons (100 gram), rode paprika (100 gram), rode ui (20 gram), zoete aardappel (150 gram), cherrytomaatjes (4 stuks) en courgette (90 gram) op
• Knoflookteen in stukjes er tussen, 2 rozemarijntakjes en lekker peper & zout
• Ik legde er lekker een Toscaanse Carré op van de Albert Heijn!
• 45 minuten in de voorverwarmde oven en mmmm SMULLEN MAAR!

Niets geen olie, dus heerlijk gezond 🙂
image

Boodschappenlijstje van het eerste recept:
• 2 zoete aardappelen
• 100 gram peultjes (sugarsnaps zijn wel echt lekkerder hierbij)
• 1 grote rode ui
• 1 teen knoflook
• 1 Spaanse peper
• bospeentjes
• 1 zoete puntpaprika
• verse rozemarijn
• flink olijfolie
• 2 toscaanse carré’s van de Albert Heijn

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.