yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Oma’s cake

| Geen reacties

Mijn oma haar cake was echt de lekkerste ooit… lekker vet en compact, met een natte kleffe onderkant. Heerlijk, maar helaas eet ik hem zo nooit meer :(! Ik ging op zoek naar een recept wat daar in de buurt komt, tot op heden heb ik die nog niet gevonden.
Ik maakte vandaag deze cake van Francesca kookt…. zou dat hem dan zijn geweest?
foto (44)

• Zorg er voor dat alle ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn. Zelf haal ik ‘s ochtends alles uit de koelkast en bak dan in de middag de cake
• Zet de oven aan op 175 graden
• Meng de boter en suiker samen tot een gladde massa
• Doe de bakpoeder bij de bloem
• Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het suiker en botermengsel
• Hier doe je nu beetje bij beetje de bloem door
• Spatel dit door elkaar
• Wat wel op het ingrediëntenlijstje stond, maar niet in de beschrijving is om citroenschil erdoor te doen! Rasp de schil van een citroen en spatel door het beslag.
• Vet het cakeblik in en giet het cakebeslag erin
• Zet nu in de oven voor ongeveer 60 minuten (zelf doe ik altijd op 50 minuten en kijk dan even, prik erin en schat dan in hoe lang ik denk dat het nog moet)

Tip: Wanneer je bakpapier in de cakeblik doet, krijg je de cake er zonder problemen uit.

De cake was echt HEEL heel erg lekker, helaas niet zoals oma hem altijd maakte, maar zeker wel lekker genoeg om hem nog eens te maken. Ik had een citroen gekocht, die stond namelijk ook op het lijstje maar omdat hij niet meer in de beschrijving van Francesca Kookt stond, ben ik helemaal vergeten om dat erbij in te doen. Wel jammer want denk dat het erg lekker zou zijn geweest. De schil van de citroen moet je dan raspen en helemaal aan het einde door het beslag heen spatelen, zoals ik hierboven al in schuingedrukte letters schreef. Terwijl ik deze post schrijf, zit ik nog lekker een plak cake weg te werken, yummmmmm!

Boodschappenlijst:
• 200 gram bloem
• 200 gram suiker
• 200 gram roomboter
• 4 eieren
• 1 tl bakpoeder
• citroenrasp van 1 citroen

Denk jij nou HET oma recept te hebben voor mij? Laat het mij dan ALSJEBLIEFT weten!!!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.