yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Noedelsalade <3

| Geen reacties

Vandaag is het woensdag, Inspired Wednesday! Jongens, wat heb ik lekker gegeten zeg.. dit is echt echt echt een HEEL lekker recept!
Ik ben geïnspireerd door het kookboek VEG! Van Hugh Fearnley-Whittingstall

Dit is ook echt een aanrader om te maken als je thuis eters krijgt.
inspiredwednesdayVEG
Ik begin nu voor het eerst eens met een ingredientenlijst omdat je hier best veel voor nodig hebt. Zelf staat mij dat vaak tegen, zo’n hele waslijst.. maar ik heb zo onderhand toch wel veel dingen standaard in huis. Oke.. hier komt hij en niet meteen afhaken he ;).
Voor 4 personen: 75 gram ongezouten pinda’s – 200 gram eiernoedels – een grote hand sperziebonen – zakje sugarsnaps – 1/2 komkommer – 5 bosuitjes – basilicum – munt – koriander – rijstazijn 2el – 1 limoen – 1 kleine rode peper – 1 teen knoflook – beetje rietsuiker – sesamolie – sojasaus

• De oven voorverwarmen op gasstand 5
• Een bakplaat bekleden met bakpapier en de pinda’s er op leggen en ongeveer 10 minuten in de oven
• Ondertussen ga je het rode pepertje in hele kleine stukjes snijden (haal de zaadjes er uit), de knoflook fijn snijden, de limoenschil raspen, de limoen daarna uitpersen
• In een bakje doe je 2 eetlepels rijstazijn, de sap en de schil van de limoen, het pepertje, de knoflook, 1 theelepel rietsuiker, 1 theelepel sesamolie en een halve theelepel sojasaus, dit roer je door elkaar
• De sperziebonen dop je, en je doet ze door de helft. Je doet ze in een pan en kookt ze ongeveer 10 minuten, zodat ze nog lekker knapperig zijn
• Ook bij de sugarsnaps doe je de boven- en onderkant er af halen en kook je, sugarsnaps hoeven maar 3 minuten te koken. Beiden spoel je af met koud water.
Vergeet je pinda’s niet!!!
• De noedels kook je volgens gebruiksaanwijzing (4 minuten koken) en giet je af, en spoel je daarna onder koud water
• In de pan waar de noedels in zaten, doe je nu wat dressing en vervolgens doe je de noedels er in. Hierna giet je de resterende dressing er door heen. Husselen!!
• De komkommer snijd je door midden en maak je hele dunne plakjes van, ook de bosui snijd je in dunne ringetjes
• De sperziebonen, peultjes, komkommer en bosui voeg je nu toe aan de noedels
• Doe de salade in een leuke schaal en strooi de pinda’s (die je nog in stukjes kunt snijden), de verse munt, de koriander en de basilicum er over heen.
Ik heb de kruiden heel grof gesneden!
• Zet kommen op tafel, de salade en eventueel nog extra sojasaus.
• Een drinksuggestie is natuurlijk: witte wijn, maar ook lekker is groene thee of water met citroen!

Eet smakelijk!
JA echt heel lekker 🙂
Volgende week woensdag zit ik alweer met mijn billen in Portugal, maar vandaag, op woensdag heb ik alvast iets gebakken voor volgende week woensdag. Een kleine hint…. het is iets zoets!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.