yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: My all time favourite Risotto

| 3 reacties

Hier had ik mij al een hele poos op verheugt, risotto! En vandaag mocht ik eindelijk lekker los!
Ik maakte de lekkerste risotto ooit, deze risotto heeft mijn vriendinnetje Bo heel wat jaren geleden voor mij gemaakt en sindsdien ben ik fan! Natuurlijk heb ik hierna nog 100000 andere risotto’s gemaakt, maar deze smaakt mij altijd het beste!
foto (15)
Ik ben vandaag alleen, dus maakte een 1-persoons risotto!

Voor risotto moet je geduld hebben.. en liefde om hen te maken 🙂
What do we need?
• Allereerst een rode ui (een kleine en anders een halve) en een teentje knoflook versnipperen
• Hierna de groenten snijden, ik had een halve grote courgette en een half bakje kastanjechampignons
• Zet twee koekenpannen op het vuur (als je voor meer dan 1 persoon maakt zou ik kiezen voor 1 koekenpan en 1 braadpan) en doe in beiden scheut olijfolie
• In de grootste koekenpan doe je 3/4 van de ui en de knoflook
• In de kleine koekenpan vanzelfsprekend de rest..
• In de grote koekenpan voeg je nu een koffiemok risotto toe, of ietsjes meer als je erge trek hebt, en laat je de risotto even meebakken
• Nu kun je alvast in de kleine koekenpan de courgette en champignons doen, dit kun je op laag vuur bakken
• Als de risotto even is meegebakken voeg je er een flinke scheut witte wijn bij (dit is niet per se nodig, maar vind ik wel altijd lekkerder) en laat je de risotto de wijn opnemen
• Zet nu een waterkoker aan met 1,5 liter water (dit heb je niet allemaal nodig hoor.. )
• Bij de groenten doe je peper en zout en laat je gewoon al die tijd pruttelen, af en toe even roeren
• Zodra de risottorijst de wijn bijna heeft opgenomen doe je er wat water bij van de waterkoker en een half blokje groentenbouillion, nu moet je geduld hebben
• Roer af en toe door de risotto, zorg dat het niet vast bakt aan de bodem… zodra er bijna geen vocht meer in de pan zit, doe je er weer een scheut bij
• Zo ga je door, ondertussen veel proeven… en telkens weer water erbij (ik had denk ik 700 ml, maar dat verschilt echt per keer)
• Zelf vind ik de risotto het lekkerste als er nog een ienimini korreltje in het midden zit en de rest lekker zacht is
• Wanneer jij de risotto goed genoeg vindt, voeg je de groenten bij de risotto
• Nog even peper en zout erbij en je kunt het opscheppen
• In mijn bak had ik alvast wat gemengde sla gedaan, met rucola. Normaliter doe ik alleen rucola, maar dit is even lekker
• De risotto kan op de sla, maar je kunt het er ook doorheen roeren
• Parmezaan er op en klaar ben je!

WAUW dit is echt nog steeds zo zo zo zo zo lekker, heb heeeeeerlijk gegeten en nu ga ik uitbuiken op de bank 😀

Boodschappenlijstje:
• 1 rode ui (een kleine)
• 1 teentje knoflook
• 1/2 grote courgette
• Half bakje kastanjechampignons
• Rucola of een andere slamelange
• Parmezaanse kaas
• Risottorijst (1 koffiemok)
• Optioneel: droge witte wijn
• 1/2 blokje groentenbouillion
• Peper en zout
• Gekookt water

Recepten die jij misschien ook lekker vindt? 

3 reacties

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.