yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Indiase Linzensoep

| Geen reacties

Het was vandaag de hele dag woensdag, ik vind zelf dat ik heel druk ben geweest en wij hadden eigenlijk helemaal geen trek vandaag. Maar, er moet toch gegeten worden en buiten dat… is het ook woensdag dus moet er iets online komen! Bij deze! En het was echt weer mega lekker. Deze keer ben ik geïnspireerd door Rens Kroes.. uit het boek Power Food, komt dit recept!
foto (20)
• Allereerst snipper je een rode ui en een teen knoflook (dit is eigenlijk standaard voor bijna elk recept haha)
• Dop sperziebonen en snijd ze door midden, zet ze op het vuur en laat ze 10 minuten koken
• Een grote zoete aardappel snijd je door de helft, van de ene helft maak je blokjes en de andere helft rasp je
Bij de Lidl hebben ze losse zoete aardappelen, daar heb je ook hele grote.. zo 1 gebruikte ik voor dit recept
Doe de ui en de knoflook in een soeppan met kokosolie (halve eetlepel)
• Voeg na 2 minuten toe: 1/2 tl laos, 1/2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder en wat cayennepeper
• Bak dit even mee en zet de waterkoker met 1,5 liter water aan
• Zodra dit kookt, voeg je dit toe aan het kruidenmengsel, samen met 2 boullionblokjes
• Nu mogen er 180 gram rode linzen bij, laat dit 5 minuten koken
• Hierna voeg je de aardappelblokjes, rasp en de sperziebonen toe en laat je het nog eens 15 minuten koken
• Schep het in twee grote soepkommen en garneer met wat lente-ui

Rens Kroes had er winterpeen in gedaan in plaats van sperziebonen, maar ik had nog sperziebonen en vond dat qua kleur ook mooier. Het was heel lekker, nu heb ik het bloedheet!

Wat hebben jullie gegeten vanavond?

Boodschappenlijstje:
• Rode ui
• Teen knoflook

• 180 gram rode linzen
• 2 groentenboullionblokjes
• 1/2 eetlepel kokosolie
• 1 grote zoete aardappel of 2 kleinere
• 200 gram sperziebonen
• 1/2 tl laos
• 1/2 tl kerriepoeder
• 1 tl kurkuma
• 1 tl korianderpoeder
• 1 tl komijnpoeder
• 1/2 tl cayennepeper
• lente-ui of bosui

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.