yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Gnocchi

| Geen reacties

Oelalalalaaaaa, ik at de lekkerste gnocchi ooit in Canada. Ik wilde proberen deze gnocchi thuis eens na te maken.. en of het is gelukt? Dat lees je verder in deze post!
Ik wist natuurlijk niet precies wat er in zat, dus heb tijdens het eten al geprobeerd bepaalde smaken te analyseren.. en toen thuis alle ingrediënten gekocht en het uitgeprobeerd!
foto (28)


• Snijd de geroosterde rode en gele paprika in lange dunne repen
• Snijd de gemengde paddestoelen in grove stukken
• Maak de pistachenoten heel fijn in een vijzel
• Bak de gnocchi in een flinke klont roomboter
• In een andere pan bak je de gemengde paddestoelen en de geroosterde paprikarepen
• Als de gnocchi een beetje begint te kleuren doe je hier peper, zout, wat knoflook en verse peterselie bij
• Bak de gnocchi bruin, zo nodig voeg je er nog een klont roomboter bij
• En de paddestoelen en paprika lekker zacht
• Ondertussen doe je cremefraiche mixen met de geroosterde rode paprika, peper en wat zout
• Leg de gnocchi op het bord, doe er nog wat extra peterselie op, hier bovenop leg je de paddestoelen en paprika en strooi je er wat pistachenoten over
• Daarnaast leg je een handje rucola met parmezaanse kaas
• Een geitenkaasbolletje leg je op het bord en de geroosterde paprika-saus drapeer je ernaast
Ik zeg: Smakelijk eten!

Oh ja, het eindoordeel… ik vind het echt HEEL lekker. Het lijkt best ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. De geitenkaas hoeft wat mij betreft niet, ik vond dat in Canada al overbodig en nu eigenlijk weer. Hij was niet helemaal hetzelfde als in Canada, maar kwam zeker wel in de buurt! Het staat leuk op je bord en het ziet er ook wel impressive uit, vind je niet?

Boodschappenlijstje:
• Gnocchi 500 gram
• Zakje rucola
• Parmezaanse kaas
• Geroosterde puntpaprika’s uit een pot op olie (geel en rood)
Ik had 1 rode puntpaprika gebruikt voor het sausje, en 3 rode en 2 gele voor bij de paddestoelen
• Creme fraiche 125 ml
• Pistachenoten 50 gram
• Gemengde paddestoelen 400 gram
• Verse peterselie
• Peper en zout
• Knoflook
• Roomboter 50 gram
• Optioneel: geitenkaas 125 gram (dit had ik in een bakje gemengd met peper en zout)

Recepten die je misschien ook interessant vindt!
Inspired Wednesday: taart!
Inspired Wednesday: Quinoaaaaaasalade
Inspired Wednesday: Ui ui ui
Inspired Wednesday: Indiaas!
Inspired Wednesday: Noedelsalade
Inspired Wednesday: Food to GO
Inspired Wednesday: De taart van je leven…<3
Inspired Wednesday: Courgettecake??
Inspired Wednesday: Italiano
Inspired Wednesday: Pindakaas

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.