yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Emmy’s cake

| Geen reacties

Hallo allemaal!!
Jullie zullen wel denken; Inspired Wednesday?
Ja.. zoals velen weten deed ik vroeger op elke woensdag een post plaatsen waarin ik iemand anders zijn recept maakte en daar mijn mening over gaf. Helaas heb ik nu geen tijd om structureel 1x in de week zoiets te doen. Maar, zo nu en dan komt er weer iets voorbij waarvan ik denk JA! of NEE! Zo ook dit receptje.. benieuwd wat het verhaal achter deze cake is?

FullSizeRender 2

Het zit zo.. ik werk met kinderen. Regelmatig is er een kindje jarig en dat betekend TRAKTEREN! Deze ouders maakte een cake, zonder suiker. Heel origineel, want meestal is het fruit (ook prima) of toch iets van snoepjes. Ik was erg benieuwd, want ik ben altijd nieuwsgierig naar “verantwoorde” zoete recepten. Wij deelden het aan de kinderen uit en konden het niet weerstaan om zelf ook even een hapje te nemen. Moeder had al verteld dat het een recept is van “oma”. Wij namen een hapje en; WAUW! Dit was echt HEEL goed! Ik vroeg het recept en besloot het zelf te maken en het daarna online te zetten.. SO HERE IT IS 🙂

En het is ook nog eens mega makkelijk om te maken en dus echt lekker! Je hoort natuurlijk steeds meer over een healthylifestyle en steeds meer ouders geven hun kinderen de eerste jaren geen of zo min mogelijk suiker.. Voor alles valt wat te zeggen, maar ik kan mij daar wel in vinden! Dus, mocht je binnenkort een feestje hebben? Of je kind af en toe (OF JEZELF) iets willen geven als (verantwoord/suikervrij) tussendoortje? TRY THIS ONE!

Jammie, hier komt het receptje!

• Verwarm de oven voor op 150 graden/gasstand 4
• Vet een taartblik van 20 cm in
• Snijd de vruchtjes in stukjes
• In een bak doe je het meel, de vruchten, bakpoeder, de koekkruiden en peper & zout
• Nu schenk je de melk erbij en spatel je met een houten lepel alles door elkaar, tot het een zachte substantie is
• Doe alles in het taartblik en zet het voor 60 minuten in de oven
• Hierna zet je de oven uit maar laat je de cake nog zeker 10 minuten in de oven staan
• Nu is hij klaar en kan hij uit de vorm

Ik sneed het in stukjes en deed dit in de vriezer zodat ik er af en toe een stukje uit kon halen en opeten.. soort van zelfbescherming 😉
Zelf had ik er tutti frutti in gedaan, maar toen ik hem proefde zaten er: gedroogde appels, rozijnen, dadels, abrikozen en vijgen in. Dat was wel iets lekkerder, vooral die gedroogde appel is heerlijk erin!

Boodschappenlijstje:
•  300 gram speltmeel (of volkorenmeel)
• 350 ml (soja)melk
• 200 gram tutti frutti
• 50 gram gedroogde vijgen
• 40 gram walnoten
• 7 gram bakpoeder
• 2 tl koekkruiden (mag echt wel wat zijn!!)
• snuf peper & zout

Ik sneed er 12 punten uit, de macro’s per punt zijn:
180 calorieën
30,4 koolhydraten
5.1 eiwitten
3.5 vet
5.4 vezels

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.