yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Couscous met witvis

| 1 reactie

Wat ik vanavond maakte kwam van de blog van Healthy Living in Heels (http://www.healthylivinginheels.com/), en het was echt heel lekker!!
Ik was wat huiverig tijdens het bereiden ervan, vooral met de saffraan, maar de smaak van dit alles was supersuperlekker.

couscous
Qua ingredienten die je nodig hebt vond ik het ook heel erg meevallen, eigenlijk hadden wij alles al in huis behalve harissa & saffraan.

• Je begint met het snijden van 1 ui (ik deed een rode ui), hoeft niet een hele grote te zijn, snipper de ui zo klein mogelijk
• In een koekenpan doe je wat olijfolie, de gesnipperde ui en 1 grote uitgeperste knoflookteen
• Ondertussen schil je 2 wortels en snijdt je het in dunne slierten. Ik deed dit met de dunschiller! Ook moet je een zoete puntpaprika in stukjes snijden, normaal houd ik van grof maar dit mag wel wat kleiner
• Wanneer de uien een beetje glazig zijn, voeg je 2 theelepels harissa, de wortelschillen, de zoete puntpaprika en 400 ml gezeefde tomaten (passata di pomodori), roer dit door
• In een klein bakje doe je 5 flinke eetlepels griekse yoghurt en 1 theelepel harissa en dit meng je, dit is de saus en die is nu klaar 🙂
• De couscous bereid je volgens de verpakking. 75 gr couscous per persoon en dan 220ml per persoon aan gekookt water erbij. Hier voeg je de sap van een halve citroen bij. LET OP! Ik vond persoonlijk onze couscous te nat en ik maakte het voor 2 personen: 150 gram couscous met 440 ml gekookt water en sap van een citroen, de volgende keer ga ik 400 ml water toevoegen + de citroensap! Doe de deksel op het pannetje en haal de pan van het vuur, de couscous gaat nu wellen.
• Neem 2 pangasiusfilets, deze moeten wel ontdooid zijn. En bestrooi ze met peper&zout. Wanneer je dit gedaan hebt, rol je de filets op en leg je ze in de tomatensaus (als rolletje dus!).
• In een klein bakje doe je wat saffraan (ik deed ongeveer 9 sliertjes) en hierover doe je een klein laagje water, laat zeggen 10 ml. Je ziet nu direct dat het water gaat kleuren, dit is goed!
• Laat dit 4 minuutjes zo staan en giet dit dan over de vis in de pan, nu de je een deksel op de pan en zet je het vuur halfhoog, liever hoger dan lager. In de pan gaat het nu heel warm worden en koken, dat is goed want nu wordt de vis gaar
• Je ziet heel goed wanneer de vis gaar is, hij is dan helemaal wit maar houd ongeveer 8-10 minuutjes aan
• De couscous doe je in een diep bord, hier strooi je lekker veel munt over heen, nu doe je de tomatensaus over de couscous en daarop het visrolletje

EET SMAKELIJK!

Ja, dit is echt heel erg lekker! Ik kende harissa niet dus dat was nieuw, het smaakt een beetje naar anijs en het is scherp! Met saffraan had ik nog nooit eerder gewerkt, wel vaak in gerechten gegeten, dat was voor mij dus nieuw. Ik weet niet helemaal of dit zo met die saffraan de bedoeling was, maar ach het smaakte VET goed en dat vind ik belangrijk!

Wat hebben jullie gegeten?

Fijne avond

Eén reactie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.