yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Inspired Wednesday: Courgette-chocoladecake

| Geen reacties

Vandaag werd ik geïnspireerd door: Yellow Lemon Tree (http://www.yellowlemontreeblog.com).
Zoals jullie zo langzamerhand wel weten, houd ik enorm van bakken en vooral van zoet. Maar omdat zoet vaak boordevol met suikers zit, probeer ik regelmatig iets zoets te maken, maar dan met wat meer verantwoorde producten. Vandaag probeerde ik deze courgette (heftig he?) chocoladecake. Hoe ik dat maakte? Dat lees je hieronder.
foto 3 (4)
Ja, een cake met courgette? een brownie met zoete aardappel? Ik vind het altijd heftig klinken en niet echt heel erg aantrekkelijk, maar goed ik besloot het vandaag eens te ervaren..
• Rasp 1,5 courgette, met schil. Je moet ongeveer 500 gram courgette hebben, bij  mij waren dat 1,5 courgette
• Verwarm de over voor op gasstand 5 of 180 graden
• Vet een cakeblik in en leg er bakpapier in, zo kun je hem er straks makkelijk uithalen (tip van Yellow Lemon Tree!)
• Doe in een bak 3 eieren en 150 ml kokosolie (ik weeg het eerst af als het nog hard is en warm het daarna op, zodat het vloeibaar is)
• Hierna doe je er 7 knijpen uit een honingfles in, hoe meer honing.. hoe zoeter het wordt!
• Voeg nu de geraspte courgette toe en roer het door
• In een grote mengkom doe je nu de 250 gram speltbloem, 1,5 tl bakpoeder, 1tl bakingsoda, een snuf zeezout, 1/2 tl nootmuskaat en 2 el cacao (ik deed er 3, maar had naar mijn idee nog wel iets meer in gekund), roer dit door elkaar
Optioneel kun je er nog een theelepel kaneel door heen doen, maar ik vind kaneel echt niet lekker
• Als alle ‘droge’ ingrediënten nu gemengd zijn, doe je de ‘natte’ ingrediënten (de bak met courgette etc) erbij
• Hak 2 handen vol walnoten, 2 handen rozijnen en 50 gram pure chocolade in grove stukjes en roer er door
• Nu giet je het beslag in de cakeblik en doe je bovenop nog wat stukken pure chocolade
• 60 minuten in de oven… en als je dan met een prikker in het midden kunt prikken en hij er schoon uitkomt, dan is de cake READY!

Het is grappig want ik had hier dus suuuuper veel zin in, direct nadat hij uit de oven kwam sneed ik er een plak vanaf. Ik nam een hap en…. vond het echt tegenvallen! Maar natuurlijk wilde ik het nog een tweede kans geven. De cake heb ik ingepakt en in de koelkast gelegd, minimaal 2 uur en toen heb ik samen met een vriendin een tweede poging gedaan. VEEL lekkerder! Mijn vriendin was echt reuze enthousiast over de cake, dus dat was leuk!foto 2 (6)
Persoonlijk zou ik de volgende keer niet 85% pure chocolade gebruiken, maar 72%. Ik zou er iets meer cacao, nog wat meer honing en misschien een halve banaan doorheen doen. Dan wordt hij iets zoeter. Deze cake is een cake die ik binnenkort nog eens wil maken, maar dan met wat kleine aanpassingen. Overigens proef je niets van de courgette, maar wordt hij er wel lekker klef van, I LOVE THAT!

Boodschappenlijstje:
• 1,5 courgette met schil (ongeveer 500 gram)
• 3 eieren
• 150 ml kokosolie
• 250 gram speltbloem
• 1,5 tl bakpoeder
• 1 tl bakingsoda
• 1/2 tl nootmuskaat
• 2 handjes vol walnoten
• 2 handjes vol rozijnen
• 100 gram chocolade (72%, en 50gram voor door het beslag en 50gram voor er op :))
• snuf zeezout
• 7x knijpen in een honingfles
• 3 el cacao

Recepten die jij misschien ook lekker vindt?
Pindakaas koekjes
Bananenbrood super lekker!
Gezonde brownies
Mega lekkere koekjes
Oreooooo
Taart taart taart

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.