yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Food in Arnhem: Sugar hill

| Geen reacties

Een jaar geleden schreef ik nog dat DIT mijn lievelingsrestaurant was.. maar helaas moet ik jullie mededelen dat een ander restaurant deze eretitel ontvangt. En JA, dat is inderdaad SUGAR HILL!

Ik wil jullie alvast vertellen dat dit echt een HEEL enthousiast bericht wordt.. en dat je gegarandeerd nadat je deze blog gelezen hebt, bij Sugarhill wilt gaan eten. Be prepared :-)!

Op de Klarendalseweg 192 in Arnhem, hier vind je de overige info!

Ik eet hier de laatste maanden ontzettend veel, maar dat komt ook omdat ze elke dag een andere kaart hebben en het HELEMAAL mijn stijl is qua eten!
Buiten dat hebben ze ook nog eens goddelijke zelfgemaakte taarten, pfoeeeiiii!! Dus ja.. de keuze is voor ons altijd snel gemaakt ;-)!

Wat ik vaak neem is het 3-gangen verrassingsmenu. Dit kan je alleen per tafel bestellen en kost 27 euro per persoon. Je geeft aan wat je niet eet en de rest volgt vanzelf!

Ik heb hier de lekkerste rode wijn ontdekt en dat is de Portugese rode wijn die op de kaart staat. ZO lekker heel vol en krachtig van smaak! Ook wel een zwaar wijntje (ahum….).

Maar oké. Allereerst kregen we een schaaltje brood met heerlijk boter & zout. Het brood hier is al zo ongelofelijk lekker. Jammie..

Toen werd de eerste gang geserveerd.

Dit waren (gegrilde?) groene asperges! Een brioche (lekkerrrr) met daarop een gepocheerd eitje en hollandaise saus. Ook zat er sprotfilet bij, hier had ik zelf nog nooit van gehoord maar het was een heel lekkere zachte vis. Oké dit voorgerecht was al superlekker. De hollandaisesaus was best zout, maar dat was in combinatie met het zoete van het broodje en het geroosterde van de asperges heerlijk!!!

Hierna werd al vrij vlot het hoofdgerecht geserveerd.

Dit was een behoorlijk stuk kabeljauw, met daarop langoustine. En die balletjes? Dat is fregola! Geroosterde pasta uit Sardinie. Wel leuk, want dat aten mijn moeder en ik ook toen wij in Bologna waren :-)! Daarbij zat een kruiden wat smaakte naar anijs, ik dacht kervel! Jammie! Nou zei degene die ons bediende nog iets over de langoustines, maar dat ben ik vergeten! Maar het sausje / vocht ernaast was een soort van visboullionachtig iets.. dus misschien was het wel een bisque van langoustine. Ik weet het niet meer. Het was heel erg smaakvol, wel heel erg visserig! Maar I love it.

En als het eten je goed smaakt… dan smaakt de wijn er NOG beter bij! Dus hoppa, nog zo’n lekker glas rode wijn.

We waren helaas alweer toe aan de laatste gang, al verheugde ik mij hier ook heel erg op want ik HOUD van zoet!!!

Eerlijk gezegd dacht ik toen ik het zag; hm… maar toen ik het proefde was ik (ALWEER) MEGA enthousiast. LEKKOOOOR!

Het waren twee bolletjes (hele lekkere, echt heel lekker) vanille-ijs met daarnaast rabarbercompote en hazelnotencrumble. Grappig, want het zijn op het bord maar drie ingrediënten maar het is echt ontzettend smaakvol! Iets wat ik zeker ga onthouden om zelf eens voor te schotelen als ik mensen te eten krijg.
Het bordje heb ik dan ook NET niet afgelikt…

Hierna namen wij nog lekker koffie & thee (en taart.. maar dat durf ik eigenlijk niet te zeggen).

De taartjes zijn dus zelfgemaakt en dat is altijd een dik vet (de taart ook) pluspunt.
Ik ga hier ook regelmatig koffie drinken, want ook de koffie is hier erg lekker, met een taartje erbij.
Je kunt er ook lekker lunchen, en elke dag rond een uur of 16:30 wordt de avondkaart op het bord geschreven.

IK VIND HET HIER ZO LEUK! En het is zo’n goed concept.
Het enige (mini) nadeel is dat je er niet kunt reserveren. Toen ik een tijd geleden met mijn schoonouders hier ging eten moesten wij anderhalf uur wachten. Ik vind wachten niet heel erg, maar dit was wel te lang. Aan de andere kant zijn wij er ook eens met zijn zessen binnengestapt en konden wij binnen tien minuten aan tafel. Al met al zeker het proberen waard!!! Het is niet voor niks mijn ALLERlievelingsterestaurant :-)!

Dus, mocht je een keer denken; ach die Yoka wat moet ik haar toch als kado geven? DINERBON!

En dan vergeet ik nog bijna te zeggen dat ze ook een heel erg lekker terras hebben, in de ZON!

Oké nu houd ik op…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.