yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Zelfgemaakte chocolademousse

| Geen reacties

Terwijl ik met een vriendin DEZE video opnam, kwam er ter sprake hoe ik zelf chocolademousse maak.
Vroeger heb ik regelmatig zelf chocolademousse gemaakt, maar hoe ik dat ook alweer deed, dat wist ik niet meer!
Ik, als échte, chocoladeliefhebber kon dat niet uitstaan en besloot weer eens chocolademousse te gaan maken 🙂

• Allereerst smelt je de pure chocolade aubain Marie, dat wil zeggen dat je een pannetje met water opzet (niet laten koken!!), daarboven hang je een mengkom (die kom mag het water niet raken) en zo smelt de chocolade
• Ondertussen scheid je de eieren.. een apart bakje met twee eidooiers en een apart bakje met 4 eiwitten
• In het bakje met eigeel voeg je 2 eetlepels poedersuiker toe en dit klop je met een garde tot een luchtig lichtgeel mengsel
• Zodra alle blokjes chocolade helemaal gesmolten zijn haal je het van het vuur af
• Als de chocolade niet AL te heet is, roer je er langzaam de eidooiers doorheen! Niet meteen in paniek raken dat het niet heeeel goed mengt, komt vanzelf
• Als dit er doorheen zit ga je de slagroom stijfkloppen en roer je dit ook beetje voor beetje door de chocolade heen. Ik kreeg wat brokjes erin dus ben er nog even wat harder met een garde doorheen gegaan
• Mix nu de eiwitten stijf, je moet echt pieken krijgen! Het is HEEL belangrijk om een schone kom en mixer te gebruiken, anders lukt het niet!!
• Tot slot sla/roer je de eiwitten er voorzichtig door! Het eiwit zorgt voor het luchtige effect dus dit moet je met grote scheppen door elkaar heen roeren. Wellicht is hij nu wat dun, maar als je hem even in de koelkast zet dan is dat zo weer opgelost!
• Rasp er nog wat pure chocolade door en zet dus even in de koelkast, voor minimaal een halfuurtje!
• Nu kun je bijvoorbeeld nog wat slagroom (met 2 lepels suiker) kloppen om erbij te serveren. Ik koos daar wel voor en deed er ook wat frambozen bij en munt (voor de sier).
• Serveer het in een klein weckpotjes, dat staat leuk! Maar het kan ook los op een bordje of in een klein bakje
• De chocolademousse is reuze lekker én machtig!!!!
• JUMMIE, eet smakelijk!!!

Boodschappenlijstje voor 6 personen:
• 4 eiwitten
• 2 eidooiers
• 150 gram pure chocolade
• pure chocolade ter garnering
• 2 eetlepels poedersuiker
• 150 ml slagroom (+ 100 ml slagroom ter garnering dus 250 ml :-))
• verse munt en frambozen, bramen of aardbeien allemaal ter garnering!

Andere lekker nagerechten/taarten:
Deze peertjes zijn super simpel en lekker!
Tony’s taart is HEERLIJK
Mini merenguetaartjes, een wat luxer toetje 😉
Altijd lekker….
Mijn best bekeken toetje tot nu toe… ondanks de walgelijke foto hahahaha
Het beste idee voor bij de koffie/thee
En brownies blijven ook altijd goed!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.