yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Tutti frutti cake :-)

| 2 reacties

JEEEJ (bijna) WEEKEND!

Het weekend is het beste moment om te bakken.. vind ik tenminste 🙂

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik een bananencake heb gemaakt.
Ik besloot dit keer echt helemaal op gevoel een cake te maken en dan maar hopen dat het lukt én smaakt!

 

• Verwarm de oven voor op 200 graden, of gasstand 6
• Haal de schil van de bananen af en prak ze met een vork
• Voeg er de speltmeel aan toe en roer goed door
• Voeg alvast 2 eieren toe en roer dit wederom goed door..
• Nu is het tijd om de kokosmeel erbij te doen, het beslag wordt nu best dik dus deed ik er soja melk bij
• Nog steeds was hij bij mij te dik, dus ik voegde er ook nog een ei aan toe
• Ik sneed de tutti frutti in grove stukken zodat je straks in de cake een lekkere bite zou gaan krijgen
• Een snufje zout en 1 1/5 Eetlepel koekkruiden deed ik er op het laatst  nog in
• Ik spatelde alles door elkaar en bekleedde een kleine cakeblik met bakpapier
• Hier deed ik het beslag in en ik schoof de cake voor 55 minuten in de oven
Ik moet wel zeggen dat onze gasoven moeilijk is qua warmte dus ik niet heel zeker durf te zeggen dat het voor jullie ook 55 minuten is
De cake is klaar als de bovenkant bruin en knapperig is! Ik deed er een scherp mes in en die kwam er weer schoon uit..
• Ik draaide de oven uit en liet de cake nog even een paar minuten in de warme oven staan..
• FINISHED!!

En nu kan ik dan eindelijk het trotse gedeelte schrijven.. mijn lover was weer een beetje huiverig over mij cake. Hij vindt ze vaak droog, flauw of gewoon niet lekker eigenlijk. Hij nam een hap van deze cake en zei: “wow, dit is echt de lekkerste cake die je ooit hebt gemaakt”. Hij vond hem heel lekker smeuïg en rijk gevuld. De cake was ook lekker zoet ondanks dat er GEEN suiker inzit (behalve de natuurlijke suikers..) Dus dat is wel het bewijs dat de cake echt lekker is!
Ik vind hem ook echt ONWIJS lekker, ga deze SOWIESO nog vaker maken. Echt een aanrader. Ook voor een verjaardag met kinderen of zo. En denk niet dat dit zo’n healthy cake is die eigenlijk totaal niet smaakt maar wel “gezond” is.. NEE dit is gewoon ECHT een lekkere cake :)! LOVE IT! En dan vind ik het zo leuk dat ik dit dus helemaal op gevoel heb gemaakt en het gewoon ZO goed lukt! YEAH!

Boodschappenlijstje:
• 2 rijpe bananen
• 75 gram speltmeel
• 3 eieren
• 50 gram kokosmeel
• 100 ml sojamelk
• 150 gram tutti frutti
• 1 1/2 
EETlepel koekkruiden
• snuf zout

2 reacties

  1. Hoi Yoka,

    Kan ik ook iets anders gebruiken ipv kokosmeel?

    • Hi Mirthe!

      Goede vraag! Op zich heeft kokosmeel meer “natte” producten nodig dan een andere meelsoort. Als je het vervangt door bijvoorbeeld speltmeel zou ik zelf even kijken hoe het beslag eruit ziet als je het precies aanhoudt zoals het recept. En dan denk ik op gevoel nog wat meer meel of wat minder sojamelk. Hij moet wel wat stevig zijn, absoluut geen hele dunne substantie!

      Ik hoop dat je er wat aan hebt. Zelf heb ik hem alleen nog op deze manier gemaakt dus zou voor mij ook even proberen zijn.

      Laat je weten of het is gelukt?
      Ik vond hem echt heerlijk!!!!

      Succes!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.