yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Superlekkere pasta met portobello <3

| Geen reacties

Yummie!!! Wij aten echt ONTZETTEND lekker!
Dit is een beetje een feestmaal, een recept waarvan ik kan zeggen op mijn verjaardag.. ja DIT wil ik vandaag eten :-).
Dus ik kan niet wachten om het met jullie te delen.
READ ON!

• Verwarm de oven voor op gasstand 6 of ongeveer 200 graden
• Snijd de rode uien en de knoflook fijn
• Doe de crème fraiche in een bakje samen met een lepel rode ui en een lepelTJE knoflook
• Snijd flink wat verse peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de creme fraiche
• Roer dit door elkaar en breng op smaak met peper en zout
• Leg bakpapier op het rooster en leg hier de portobello’s op, vul ze met het crème fraichemengsel
• Schuif dit in de oven, voor minimaal 20-25 minuten
• In een koekenpan warm je wat olijfolie op en voeg je de overige rode ui toe, niet veel later de knoflook
• Handje voor handje doe je hier de spinazie aan toevoegen, het slinkt en vervolgens kun je er weer een hand spinazie bij doen
• Breng op smaak met peper en zout
• Zodra je de laatste spinazie hebt toegevoegd, snijd je de gerookte zalm in grove stukken en voeg je dit ook toe aan de spinazie
• Zet de waterkoker aan voor kokend water wat nodig is voor de pasta
• Ik heb de laatste 5 minuten de oven flink hoog gezet, kijk zelf even of dat nodig is (de portobellorand mag wel bruin worden)
• De verse pasta doe je in de pan met kokend water, die van mij kookte ik 3 minuten
• Nu schep je het spinazie-zalmmengsel alvast op het bord, hier omheen leg je de verse pasta en bovenop de gevulde portobello
• Ik lieg niet, dit was echt HEMELS !!! Zo lekker, mijn lover was ook helemaal aan het genieten!!
• ECHT MAKEN ALLEMAAL HOOR!!! Laat mij niet in de steek 😉

Boodschappenlijstje 2 personen:
• 400 gram verse spinazie
• 150 gram gerookte zalm
• 2 portobello’s
• 1/2 bakje verse pasta Perline con Formaggi (parmezaanse kaasvulling van de Abert Heijn)
• verse peterselie
• 100 ml crème fraiche
• 2 rode uien
• 2 kleine teentjes knoflook
• peper & zout

Dit recept is voornamelijk ontstaan door de restjes van dit recept!! Dus mocht je dit maken, kun je morgen of overmorgen het andere receptje maken ;-)! Handig he!?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.