yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Scones

| Geen reacties

Dit jaar had ik met mijn familie een kerstbrunch! Iedereen maakte iets waar hij of zij zin in had.
Wij besloten om een appeltaart te maken, een hartige taart en scones!!
Voor het eerst dat ik scones ging maken……
IMG_9366

Ik moet toegeven dat ik gewoon op internet heb gezocht naar recepten en vanuit daar een eigen recept in elkaar heb geflanst 😉

• Verwarm de oven voor op 200 graden
• In een grote mengkom doe je het zelfrijzend bakmeel en de klontjes boter
• Het meel wordt een beetje kruimelig, voeg nu het zout en de suiker toe en hussel door elkaar met je handen
• Nu kun je de melk toevoegen, je zult merken dat het eerst heeeeel kleverig/plakkerig is, maar gewoon goed doorkneden en dan wordt het vanzelf een grote stevige bal
• Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en breek een stuk van het deeg af
• Rol dit uit tot een plak van ongeveer 2 cm dik en druk er kleine rondjes uit. Dit kan natuurlijk met een uitsteker, ik gebruikte gewoon een espressokopje 🙂
• Ga net zolang door tot al het deeg op is, ik haalde er ongeveer 22 scones uit!!
• Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet voor ongeveer 20 minuten in de oven, wij hebben een gasoven en alleen de onderkant werd bruin, uiteindelijk heb ik ze dus op een rooster gezet en toen ging het veel beter!! Dit moet je dus zelf even in de gaten houden
• Ik bakte ze in twee ladingen af..
• Het zag er niet uit, want ze werden allemaal een beetje misvormt, maar ach… ik vond dat wel weer iets hebben!

Ik liet ze afkoelen en deed ze daarna in een goed afsluitbare bak en gebruikte ze de dag erna.
Ze waren echt HEEL goed gelukt, ik vond ze heerlijk. Ik serveerde het met lemoncurd, rode vruchtenjam en ik maakte clotted cream.

Mini-receptje clotted cream:
• Meng 200 ml creme fraiche met 200 gram mascarpone, ik deed er ook nog 5 eetlepels geklopte slagroom door (dat hadden wij nog..)

JAMMIE! Dit is echt wel een HEEL leuk & lekker receptje op te maken met bijvoorbeeld een high-tea of een brunch!! I Like It!

Boodschappenlijstje voor ongeveer 20 scones + clotted cream:
• 80 gram roomboter (op kamertemperatuur)
• 450 gram zelfrijzend bakmeel
• 220 ml volle melk
• 60 gram kristalsuiker
• snufje zout
• 200 ml creme fraiche
• 200 gram mascarpone
• eventueel wat geklopte & gezoete slagroom!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.