yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Review: Javaanse sticks (met Gado Gado)

| Geen reacties

Zoals jullie laatst al op mijn Instagram konden zien, heb ik producten gekregen die ik mocht testen!
Het waren de vegetarische sticks van: Van haver tot.. Producten die worden gemaakt van de hele onbewerkte haver korrel. Haver is hartstikke gezond, dus dat is zeker een pluspunt van deze sticks!
Er bestaan drie varianten: de Javaanse sticks met pinda en kokos, de Mexicaanse sticks met paprika en chipotle en de Thaise sticks met sweet chili! Deze sticks zijn ook nog eens vrij van soja en tarwe!!

Ik was het meest benieuwd naar de Javaanse sticks, want ik houd erg van pinda en pindasaus enz. Ik dook dus de keuken in om met deze sticks een gerecht te maken en jullie te vertellen wat ik ervan vond! Het resultaat van de Gado-Gado zie je hieronder!

FullSizeRender (2)

Er zitten 8 sticks in een bakje, dus wanneer je met zijn tweeën bent heb je er alsnog vier!
Er stond op de verpakking dat je ze moest bakken in de pan, maar ik ben eigenwijs en besloot ze in de oven te doen. Dat kwam omdat ik heel veel pannen op het vuur had voor de Gado Gado en het dus eigenlijk niet meer op ons kookstel pasten, haha.

• Zet de oven aan en leg de sticks erin
• Snijd alle groenten zoals jij het wilt. Ik deed de wortel en de paprika in reepjes en de komkommer en zoete aardappel in schijfjes
• Kook de groenten, behalve de paprika en de komkommer in een pannetje met water en wat zout
• Zoete aardappel 5 minuten
• Sperziebonen 10 minuten
• Wortel 5 minuten
• Kook ook de eieren (eerst water koken, dan de eieren in een steelpannetje doen met een klein beetje lauw water, hier het kokende water bijgieten en dan 5 minuten koken)
• Zodra iets gekookt is leg je het op het bord, net zolang tot je alle groenten hebt gehad
• Maak pindasaus warm
• Zodra alles op het bord ligt doe je de kruiden erover heen
• Wat gedroogde uitjes
• In het midden, of erover heen, wat satesaus
• Tot slot haal je de sticks uit de oven en die leg je er ook op (de sticks zaten er bij mij ongeveer 20 minuten in)
• Serveer het met kroepoek en je maaltijd is compleet 🙂

Wat vond ik van deze sticks?
Ik heb ze natuurlijk in de oven bereid, terwijl dat niet werd geadviseerd. Ik vond de smaak en de structuur erg lekker! Het was compact en dat eet lekker weg! Ik proefde duidelijk pinda’s en kokos, heerlijk bij dit gerecht!! Wel vonden wij het soms een beetje droog! Maar dat kwam misschien doordat het uit de oven kwam. Al met al zeker een lekkere vleesvervanger en ook nog eens heel erg gezond!

Boodschappenlijstje 2 personen:
• 8 Javaanse sticks van: Van Haver tot..
• 200 gram zoete aardappel
• 200 gram sperziebonen
• 200 gram rode paprika
• 200 gram wortels
• 200 gram komkommer
• pindasaus (ik heb het gewoon uit een bakje van de Lidl gemaakt haha)
• gedroogde uitjes
• 2 eieren
• theelepel laos
• theelepel kurkuma
• theelepel komijnpoeder
• theelepel korianderpoeder
• beetje gemberpoeder
• peper & zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.