yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Plaattaart met rode pesto

| Geen reacties

Yummie!!!

Het idee voor dit recept ontstond toen ik laatst werd uitgenodigd om ergens te komen eten. Daar werd een soortgelijke plaattaart op tafel gezet, heel erg lekker en direct ging ik in mijn hoofd een eigen receptje bedenken! Dat resulteerde in deze plaattaart met rode pesto :)!

image

Het is ook nog eens een supermakkelijk recept en ziet er heel erg mooi uit ( vind ik.. )

• Zet de oven aan op 200 graden
• Bekleed een bakplaat/ovenschaal, of zoals ik deed een taartbodem met bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en zet voor 10 minuten in de oven
• De bodem moet al zo goed als gaar zijn
• In een bakje meng je de crème fraiche en rode pesto
• Ondertussen snijd je de courgette, kastanje champignons, rode ui en paprika in stukjes
• Zodra de taartbodem een beetje is afgekoeld, smeer je het in met het mengsel: crème fraiche & rode pesto
• Nu ga je de taart bekleden! Ik werkte in rondjes en deed op het laatst hier en daar wat halve cherrytomaatjes
• Tot slot kruimelde ik er wat geitenkaas overheen en natuurlijk peper & zout
• De taart (of pizza) gaat nu de oven in voor ongeveer 20/30 minuten
• Als je hem uit de oven haalt en hij is goed, doe je er verse basilicum op!!
• Drink er een lekkere rode wijn bij, zorg voor goed gezelschap en je avond kan niet meer stuk!!!

SMAKELIJK ETEN :D!!

image

Ja, ik vond dit echt heel erg lekker 🙂 en ook nog eens makkelijk!! Het ziet er mooi uit; het is dus ook leuk om te maken voor een feestje of iets dergelijks!!


Boodschappenlijstje voor 1 taart voor 2 personen
• 6 plakjes roomboterbladerdeeg
• 100 gram crème fraiche (light)
• flinke eetlepel rode pesto
• halve courgette
• 1 rode paprika
• 1 rode ui
• half bakje kastanje champignons
• 40 gram geitenkaas
• 7 cherrytomaatjes
• verse basilicum
• peper en zout
• rode wijn 😉

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.