yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Pita’s met vegetarische kip & zelfgemaakte knoflooksaus

| Geen reacties

Oefff wat hebben we heerlijke zonnige dagen achter de rug, I love it!
Wel merk ik dan vaak dat ik minder trek heb.. maar zodra ik dan begin met eten kan ik niet meer stoppen 🙂 Wie herkent dit?

Wij besloten lekker makkelijk te koken en dus werden het pitabroodjes! Yummie!

• Bak de vegetarische kip en/of shoarma in een koekenpan
• Zet de oven aan, besprenkel de pita’s met wat water en leg op het rooster in de oven
• Doe de helft van de bak Griekse yoghurt in een kom, samen met een eetlepel mayonaise
• Snijd de munt fijn en voeg toe aan de yoghurt
• Roer door elkaar en pers een teen knoflook uit, roeren roeren roeren en even in de koelkast
• Ondertussen snijd je alles (feta, komkommer, bosui) en doe je het in bakjes
• Ook de sla kan in een kom
• Zodra het “vlees” klaar is en de pitabroodjes een beetje bruin zijn kun je aanvallen!
• Aaaaah zo heerlijk!

Mocht je trouwens afwas willen besparen, dan kun je ze ook gewoon vullen vanaf de snijplank/keuken! Ik vind het altijd gezelliger om aan tafel rustig te eten.
Deze combinatie is trouwens HEEL lekker, nog nooit eerder at ik pita’s met vegetarisch kipstuckjes, maar het is echt een aanrader! Vooral ook lekker door de munt, feta en bosui! JAAA MAKEN!

Boodschappenlijstje voor 2 personen:
• 4 pita’s (wij hadden spelt)
• Bakje vegetarische kipstuckjes van Vivera
• Voor de vleeseters shoarma ongeveer 250/300 gram
• Halve komkommer
• 100 gram feta
• Halve zak sla
• 2 bosui

• 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
• 1 eetlepel yogonaise of mayonaise
• 3 takjes munt, alleen de blaadjes
• 1 teentje knoflook

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.