yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Pasta van vroegaaah!

| Geen reacties

De pasta zoals je hem kent van vroeger. Spaghetti, met saus uit een pot, gehakt en geraspte kaas. Dit heeft iedereen vast weleens een keer thuis gegeten. Ik in ieder geval wel, ik vond het altijd een prima spaghetti! Meestal deed mijn moeder er ook nog een zak pasta groenten doorheen, maar liever zonder.
Nou moet ik eerlijk bekennen dat toen mijn broer en ik wat ouder werden en steeds meer lekker vonden, deze pasta vrijwel nooit meer bij ons thuis te vinden was. Er werd plaatsgemaakt voor verse pastasauzen en andere culinaire hoogstandjes!

Maar, ik had vandaag zo’n zin in een ouderwetse spaghetti met ‘rode saus’ en gehakt, dus ik ging dat maken :)! Wel deed ik er een grote hand vol verse spinazie doorheen.

FullSizeRender 2

• Snijd een grote ui in stukjes en doe in een koekenpan samen met wat olijfolie
• Doe hier het vegetarische gehakt bij en bak eventjes mee, ook deed ik er cayennepeper, knoflookpoeder, peper en een beetje zout bij
• Ondertussen zet ik altijd de waterkoker aan zodat ik alvast kokend water heb voor de pasta
• Zodra het vegagehakt een beetje bruiner is en wat harder is.. voeg je er een pot tomatensaus aan toe
• De spaghetti die ik had moest 12 minuten koken..
• Op het laatst roerde ik door de saus nog verse spinazie
• Dit alles deed ik door elkaar en serveerde het vervolgens in kleine schalen
• Wat verse peterselie erbij en geraspte kaas en het eten is klaar
• HA! Echt een bakje vol met lekker- en simpelheid, heerlijk precies waar ik zin in had

Boodschappenlijstje voor 2 personen
• 100 gram ongekookte spaghetti
• 400 ml tomatensaus naar keuze
• 200 gram vegetarisch gehakt van freshvale van de Lidl
• twee grote handen vol verse spinazie
• 30 gram geraspte kaas
• 1 grote rode ui
• cayennepeper
• knoflookpoeder
• zout en peper
• verse peterselie

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.