yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Maaltijdsalade met (vega) shnitzel

| Geen reacties

JOEHOE! Ben ik weer 🙂
Ditmaal met een maaltijdsalade. Een tijdje geleden zag ik dat een vriendin een salade met shnitzel at en ik dacht; WAT een GOED idee! Dus ik besloot er zelf ook 1 te maken en uit te proberen met twee vriendinnetjes.
Hij is door de keuring heen gekomen en zo ontstond dus een nieuw receptje voor jullie :)!
FullSizeRender

• Snijd de krieltjes in gelijke stukken (niet schillen, want de schil is juist MEGA lekker) en doe het in een pan met water, breng aan de kook met wat zout en kook net zolang tot dat je er met een vork in kunt prikken en ze weer van de vork af vallen! Dan kun je het afgieten en de krieltjes even laten afkoelen
• In een ander pannetje breng je de eieren aan de kook, weet je niet zo goed hoe je een perfect eitje kookt? Ik schreef erover… 😉
• Zet de oven aan en verwarm in de oven de shnitzels
• Leg alle lekkere slasoorten op een plat groot bord
• Snijd de avocado in stukjes en leg op de sla
• Hier leg je ook de afgekoelde krieltjes bij en het eitje wat je in plakjes hebt gesneden
• Een paar toefjes mayonaise, wat bosuitjes en verse basilicum…
• Tot slot het belangrijkst element; de shnitzel! Ik sneed het in reepjes en legde het bovenop de salade
• Peper & zout naar smaak….. en natuurlijk een lekker glaasje wijn!

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje voor 3 personen:
• sla naar keuze, ik had veldsla en rucola (ongeveer 50 gram pp)
• 1 avocado
• 3 gekookte eitjes
• 3 vegetarische shnitzel (die van Tivall is lekker!!)
• 9 verse blaadjes basilicum
• 1 bosui
• wat toefjes mayonaise (licht & romig… net wat verantwoorder ;))
• 300 gram krieltjes met schil
• peper & zout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.