yokaserveert

&mijn (mini)vakantiespots!

Aaaah: Witte chocoladecheesecake met Tony Chocolonely

| Geen reacties

Ja ja, jullie lezen het goed!
Ik maakte een witte chocolade cheesecake met Tony Choconolely Karamel Zeezout en een bodem van speculaas. Oeffff… ben je al om? 🙂
FullSizeRender


• Zet de oven aan, wij hebben een gasoven en die had ik op stand 4, anders denk ik op 180 graden
• Smelt de roomboter in een pannetje en verkruimel de speculaas zodat je een goede bodem kunt maken
• Zelf leg ik altijd bakpapier op de bodem zodat ik het er makkelijker uit kan halen, anders moet je de taartblik even invetten!
• Meng de boter met de speculaas en doe dit op de bodem van het taartblik en druk goed aan, zet in de koelkast
• Ondertussen smelt je de witte chocolade au bain marie (een pannetje met water op het vuur, hier boven op zet je een kom, de kom raakt het water niet! In die kom doe je de chocolade en zo smelt de chocolade door de warmte, maar kan het niet aanbranden:)) en giet je hier de ONgeklopte slagroom bij.. net zolang roeren tot de witte chocolade gesmolten is
• In een andere kom roer je de roomkaas zacht en voeg je de suiker toe en vervolgens de eieren
• Als dit allemaal is vermengt, spatel je de witte chocolade er door heen en een snufje zeezout
• Nu ga je de Tony Chocolonely smelten, ook au bain marie
• Giet het witte chocolade/roomkaas/eieren/suikermengsel op de speculaasbodem
• Voordat je hem in de oven zet, giet je ook de gesmolten Tony Chocolonely in de taartvorm, doe dit op het laatste zodat je het er mooi in kunt gieten waardoor het een gemarmerd effect heeft
• Zet dit nu in de oven voor, in eerste instantie 55 minuten..
• Na die 55 minuten kijk je hoe het ervoor staat, bij mij was hij echt nog lang niet goed dus heb ik de taart nog eens 20 minuten in de oven gezet, nu de oven wat hoger gezet (echt op gevoel omdat hij bij de rand ook nog helemaal lobbig was)
• Na deze 20 minuten was hij al wel beter, maar nog steeds vond ik hem te lobbig.. nog eens 10 minuten, maar wel op een lage ovenstand (stand 3)
• Hierna was hij goed, in het midden nog wat lobbig maar aan de rand stevig! Precies zoals een goede cheesecake hoort te zijn!
• Haal hem uit de oven, laat afkoelen en zet hierna nog voor 2 uur in de koelkast, dan wordt de bodem ook weer stevig
• Ik raspte er op het laatste nog wat Tony Chocolonely overheen..

OH DIT IS ECHT ZO LEKKER!! Perfect voor de feestdagen.. wel vond ik dat je niet ECHT de Tony Chocolonely eruit haalde qua smaak (ondanks dat blijft het mijn all time favourite chocolade), dus misschien kun je dan ook een goedkopere variant chocolade halen haha. Het was wel echt VERRUKKELIJK! En heel veel mensen hebben hem geprobeerd en vonden het ook echt heerlijk! De taart is heeeeeel zacht en de witte chocolade is MEGA lekker qua smaak. De bodem van speculaas is ook een uitvinding! Mennnnnn, jullie kunnen hem bestellen bij mij hoor :D!

Zo benieuwd wie deze taart gaat maken, LET ME KNOW!!!!

Boodschappenlijstje voor een taart van 28cm (12 personen)
 2 plakken speculaasbrokken (ongeveer 300 gram)
• 150 gram roomboter
• 600 gram roomkaas (ik had de goedkoopste van de Abert Heijn)
• 125 ml slagroom
• 3 eieren

• 110 gram witte basterdsuiker
• 300 gram witte chocolade
• 1.5 reep Tony Chocolonely, of een andere lekkere chocolade
• snufje zeezout

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.